Kripto son durum: Bitcoin toparlanırken bir altcoin uçuşa geçti!

Kripto son durum: Bitcoin toparlanırken bir altcoin uçuşa geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışma nedeniyle son birkaç gün içinde büyük dalgalanmalar yaşadı.

Bitcoin, geçtiğimiz günlerde artan volatilitesini gösterdi. Lider kripto para birimi, önce büyük bir fiyat düşüşüyle 34.000 doların biraz üzerini gördü, ardından 38.000 dolara hızlı bir toparlanma gerçekleştirdi. Çoğu altcoin, dünkü önemli geri çekilmelerin ardından bugün iyi durumda bulunuyor. Bir altcoin ise piyasa toparlanmasına öncülük ediyor.

Bitcoin

Bitcoin, kademeli olarak değer kaybetmeye başlamadan önce Salı ve Çarşamba günü 39.000 dolara meydan okuyordu.

Ancak, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı birçok ülkenin tam kapsamlı bir işgal olarak gördüğü “özel bir askeri operasyon” başlatmasıyla BTC fiyatı düşüşe geçti. Savaş, Bitcoin’de ani bir fiyat tepkisine yol açtı ve birkaç bin dolar düşerek 34.000 doların biraz üzerini görmesine neden oldu.

Bu, varlığın Ocak ayının sonundan bu yana en düşük fiyat pozisyonuydu ve tasfiyeler neredeyse 500 milyon dolara çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın ülkenin doğrudan çatışmada yer almayacağına dair güvence vermesinin ardından lider kripto para birimi yükselişe geçti.

Kripto son durum: Bitcoin toparlanırken bir altcoin uçuşa geçti!

Birkaç saat içinde BTC, 5.000 doların üzerinde bir artış yaşadı ve 38.000 dolar civarındaki seviyesine geri dönmeden önce 40.000 dolara bile yaklaştı. Şu an itibariyle, Bitcoin bir günde yaklaşık %6,5 artışla işlem görüyor. Ayrıca, lider kripto para biriminin piyasa değeri, daha önce kaybettiği 700 milyar doları geri aldı.

Altcoin LUNA toparlanmaya öncülük ediyor

Tipik olarak olduğu gibi, altcoinler dün daha da şiddetli fiyat düşüşleri yaşadı, ancak çoğu bugün yeşilde işlem görüyor.

Lider altcoin Ethereum 2.200 dolara kadar düşmüştü, ancak yazı yazılırken 2.600 dolara kadar yükselmişti.

Popüler altcoinlerden Binance Coin (%6), Ripple (%6,5), Solana (%6), Cardano (%7), Avalanche (%7), Polkadot (%10), Dogecoin (%6,5) ve Shiba Inu (%6) dünün yaralarını sararak yükseliyor.

Terra, %22’lik büyük bir artışla daha büyük altcoinler alanında gösteriyi çaldı. Sonuç olarak, LUNA şimdi 65 dolardan işlem görüyor.

Kripto piyasa değeri, dünün en düşük seviyesinden bu yana yaklaşık 140 milyar dolar arttı ve 1,7 trilyon dolara yaklaştı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin