Bitcoin ticareti yapan öğrenciye 400 bin dolar vergi
Bitcoin ticareti yapan öğrenciye 400 bin dolar vergi

Bitcoin ticareti yaparak 880 bin dolar kazanan öğrencinin itirafı: “Hayatımı kripto ticaretinde yaptığım bir hatayla mahvettim.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto kazanımlarının cazibesi yüzlerce bireysel yatırımcıyı binlerce kârlılık vaatleriyle uzaya taşıdı. Fakat asıl gerçek kazançlı bir Bitcoin ticareti sorumluluğu, vergilerin acımasızlığıyla ortaya çıkıyor.

Bitcoin ticareti yapan öğrenciye 400 bin dolar vergi!

Bir öğrenci son zamanlarda bu durumdan dolayı çok zor zamanlar yaşıyor. Reddit’te, “Hayatımı kripto ticareti yaparak mahvettim.” başlıklı bir yazı, birden fazla altcoine 5 bin dolarlık yatırım yapan Californialı bir öğrencinin hikayesini ortaya koyuyor. Birkaç doğru trade sonrası, öğrenci ilk yatırımının Aralık 2017 kripto zirvesinde yaklaşık 880 bin dolara ulaştığını gördü. Bu miktarı elde ettikten sonra neden kripto ticaretinden çekilmediğini şu sözlerle anlatıyor:

Kendime dedim ki şimdi dinlemeliydim. Artık yatırım yapmamalıyım. Ama bunu 1 milyon dolar kazandığımda yapmaya karar verdim. Ve sonra, SADECE borsa tankları kazandı.

Piyasadaki çöküşün ardından “birkaç kötü ICO”ya da yatırım yapan öğrenci, 880 bin dolarlık orijinal kârını %85 oranında kaybederek 125 bin dolar seviyesine geriledi. İşin kötü kısmı ise tüm vergi yükümlülüklerinin toplamı yaklaşık 400 bin dolara ulaştı.

Kripto vergileri, brüt kâr üzerinden alınıyor

Öğrenci hiç para göndermemesine rağmen, vergiler kripto para birimleri arasındaki işlemlere, yani Ethereum‘dan Bitcoin’e yapılan işlemlere uygulanıyor. Ayrıca, bir önceki yılda kazançlar elde edildiği için, vergi tutarı, zararlara karşı mahsup edilmeksizin kazançlarda geçerli oluyor. Öğrenci, tavsiye almak için karışık sorunlar ile Reddit’e başvurdu. Bazıları öğrenciye nazik cevap verirken bazıları zalimce saldırarak onu eleştirdi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin