Dikkat! Bu gösterge daha fazla düşüşe neden olabilir, BTC için olası senaryo...

Bitcoin teknik göstergeler olumlu: Ancak 45K kırılamıyor, peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para biriminde son günlerdeki yükselişler göze çarpıyor. 40 bin doların üzerine yerleşen BTC, biraz daha güven veriyor. Korku endeksi bunun iyi bir göstergesi. Ocak ayına göre yarı yarı fark var. Bitcoin teknik göstergeler iyi iken neden daha fazla yükseliş gelmiyor?

BTC, 16 Şubat’ta 45.000 dolarlık direnç alanının üzerine çıkmak için başarısız bir girişimde daha bulundu, ancak teknik göstergeler, kısa vadeli başka bir artış için hazırlandığını gösteriyor. Bitcoin, 15 Şubat’ta önemli ölçüde arttı ve bu süreçte 44.540 dolara ulaştı. (kırmızı bölge). En yüksek seviye, 44.300 dolarlık yatay direnç alanı içinde yapıldı.

Bitcoin teknik göstergeler iyiye işaret ederken önemli bir direnç noktası kırılamadı. Bunun sebeplerinden bazıları ise hacim, haber akışı ve dünyada yaşanılan gelişmeler. Bitcoin fiyatı pek çok haber artık doymuş durumda. Bu yüzden olumlu haberler yeteri kadar artırmıyor. Yeni para akışı ve soğuk savaş, enflasyon, faiz söylentileri kripto dünyasına etki gösteriyor.

Bitcoin teknik göstergeler 

Uzaklaştırılmış bir görünüm, bir sonraki direnç alanının 51.100$ seviyelerinde bulunduğunu gösteriyor. Bu, 0,5 Fib geri çekilme direnç seviyesi ve aynı zamanda yatay bir direnç alanıdır. BTC mevcut bölgeden çıkmayı başarırsa, bu seviyeye ulaşması beklenir.

RSI’da (yeşil hat) gelişen potansiyel düşüş eğilimine rağmen, teknik göstergeler hala yükselişte. RSI 50’nin üzerinde ve MACD neredeyse pozitif. Buna ek olarak, ikincisi daha yüksek bir momentum çubuğu oluşturarak momentumdaki üç günlük düşüşü durdurdu. Bitcoin teknik göstergeler daha pozitif bir görünüm yatırımcıya gösteriyor.

Wave (Dalga) analizi 

Dalga sayısı, BTC’nin şimdi yukarı yönlü bir hareketin (kırmızı) beşinci ve son dalgasına başladığını gösteriyor. Wave hareketinin ilerlemesi Bitcoin’i 45K üstüne götürebilir. Zirve için en olası hedef 47.625 dolar ile 47.912 dolar arasında bulunuyor. 

Bitcoin teknik göstergeler için bu aralık, birinci dalganın uzunluğu (kırmızı) ve dördüncü dalgadaki (siyah) harici bir geri çekilmedir. Ayrıca, birinci ve üçüncü dalgaların üst ve alt kısımlarının birleştirilmesiyle oluşturulan paralel bir yükselen kanalın (beyaz) orta hattı ile çakışmaktadır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin