Ünlü yazardan Bitcoin ve kripto piyasası yorumu
Ünlü yazardan Bitcoin ve kripto piyasası yorumu

Bitcoin tedarikinin fiyatı üzerindeki etkisi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sınırlı Bitcoin arzının değeri üzerinde bir etkisi olmasına rağmen, deflasyonist hep arka perdede kalır. Şu anda, aracıların kontrolü BTC tedarikinin yaklaşık %16’sı ve kriptoyla tanışalı sadece on yıl oldu. Kripto para birimi üzerinde söz sahibi olmak isteyen bankalar, işletmeler ve diğer kişiler sayesinde kontrol oranının zaman içinde artacağı beklenmektedir.

Asıl soru, Bitcoin tedarikinin fiyatı üzerindeki etkisi nedir?

Genellikle arz ve talep her şeyin değerini kontrol eder. Bir şeye olan talep arttıkça fiyatı da artar. Tersine, talep ne kadar düşükse, fiyat o kadar düşük olur. Temel olarak, eBay’deki gibi.

Cari ayı piyasası Bitcoin talebinin zayıflamasına neden oldu ve bu nedenle fiyatı düştü. Bu aynı zamanda madencilik nedeniyle arzın artması nedeniyle de geçerli. Sonraki soru şudur: bankalar gibi aracılar BTC hisselerini toplamaya başladığında ne olacak ve gelecekte Bitcoin fiyatı nasıl tepki verecek?

https://twitter.com/Melt_Dem/status/1103663017290592257

CoinShares’ten Meltem Demirörs, son zamanlarda Twitter’da BTC tedarikinin yaklaşık %16’sının Abra ve Binance gibi aracılar tarafından kontrol edildiğine dikkat çekti.

Bunun bir faydası var gibi görünüyor, ki talep ve arz değiştikçe fiyatı da değişecek. Bu kurumlar BTC arzı toplayıp talep arttıkça, fiyat da artacaktır. Umut, bu gelişmelerin yakın zamanda olması yönünde.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin