Bitcoin Taproot yükseltmesi etkinleştirildi: BTC fiyatında değişiklik var mı?
Bitcoin Taproot yükseltmesi etkinleştirildi: BTC fiyatında değişiklik var mı?

Bitcoin Taproot yükseltmesi etkinleştirildi: BTC fiyatında değişiklik var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para biriminde beklenen ağ yükseltmesi sonunda geldi. 14 Kasım Pazar günü gerçekleşmesi beklenen ağ üzerindeki güncelleme başarılı şekilde etkinleştirildi. Bitcoin Taproot ismiyle yeni bir yükseltme aktif hale gelmiş oldu. Peki bu etkinleştirme Bitcoin’in fiyatına yansıdı mı?

Bitcoin yükseltmesi, Pazar günü UTC saatiyle 5:15’te 709.632 numaralı bloğa ulaştığında, F2Pool tarafından yayına alındı. Bu, 2017’de Ayrılmış Tanık’ın piyasaya sürülmesinden bu yana ağ koduna yapılan ilk büyük yükseltmeyi olarak tarihe geçti.

Bitcoin Taproot yükseltmesi, ağ üzerindeki komut dosyası oluşturma yeteneklerini ve gizliliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Bunu yapmak için ise yumuşak çatal ve Merkelleştirilmiş Soyut Sözdizimi Ağacı (MAST) kavramıyla bağdaştırıyor. Ayrıca daha karmaşık işlemlerin yapılabilmesini sağlayan Schnorr sistemini de sunuyor.

Bitcoin Taproot fiyata yansıdı mı?

Beklenen ağ yükseltmesinin gelmesinin ardından tüm gözler Bitcoin’in fiyatına yöneldi. 14 Kasım Pazar günü Taproot yükseltmesini etkinleştiren BTC, hareketine kısmi olarak başladı. Gece günlük 64.800 dolar üzerinde kalarak önemli bir kapanışa imza attı. Daha sonrasında güncellemenin geliştiği saatlerde ise 65.300 dolara kadar çıkış yakaladı.

Haftanın son gününde Bitcoin, 64.600 dolar ile 64.900 dolar arasında dolaşıyor. Haftalık kapanışı 64.000 ya da 65.000 dolar üzerinde yapması yeni haftada daha iyi başlangıç sağlayabilir. Pazar günü olmasına rağmen pozitif hareket sergilemesi iyi bir haber.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin