featured
Cory Johnson: “Bitcoin’in yüzde 80'i Çin'de çıkarılıyor.”

Bitcoin tahtını Ripple’a mı kaptırıyor? Cory Johnson: “XRP artık Bitcoin’den daha fazla kullanılıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple‘ın baş pazar stratejisti olan Cory Johnson, XRP’nin Bitcoin’den daha fazla kullanıldığını iddia ediyor. Johnson, Bitcoin ağının “zayıf” teknolojiyi kullandığını ve XRP’nin üstün teknoloji kullanılarak inşa edildiğini düşünüyor.

Cory Johnson: “Bitcoin’in yüzde 80’i Çin’de çıkarılıyor.”

Ripple Labs’ın baş pazar stratejisti Johnson, yakın zamanda Bitcoin ağının “bazı gerçek teknolojik kısıtlamalara” sahip olduğunu iddia etti. Johnson Bitcoin madenciliği etrafında ciddi kısıtlamalar olduğunu ve madenciliğin gittikçe daha pahalı hale geldiğini ve şu anda tüm Bitcoin’in %80’inin Çin’de çıkarılıyor olduğunu belirtiyor. Bir Bloomberg medya editörü olan Johnson, ayrıca konuya yönelik  olarak şunları söyledi:

Çinli madencilerin Bitcoin ağında sahip oldukları muazzam miktarda güç var. Bunun her kim ise Bitcoin’in tasarımcısı tarafından istenmediğini düşünüyorum. Ama başka teknolojiler var.  Şirketim Ripple Labs, XRP etrafında teknoloji geliştirmeyi seçti.

“XRP’nin madenciliği yok. XRP, saniyede 1.500 işlem gerçekleştirir.”

Johnson açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

XRP’nin madenciliği yok. XRP, saniyede 1.500 işlem gerçekleştirir. Şirketim Ripple Labs dünyanın her yerinden finans alanında 150’den fazla müşteriye sahip. Bunlar büyük bankalar ve havale şirketleri. Birçoğu XRP kullanıyor, hepsi olmasa da. Bu token, maliyetleri 400 baz puandan 40 baz puan düşürmek için sınırlar arası işlemler yapmak için kullanılıyor. Süreyi de 4 günden 2 dakikaya indiriyor.

Kötü teknoloji kullanılarak oluşturulan Bitcoin

Johnson’a göre, işlem işlem süreleri sadece dijital para birimleri kullanılarak günlerden dakikalara veya saniyelere indirilebiliyor. Ancak, New York Üniversitesi mezunu, Bitcoin ağının “zayıf teknoloji” üzerine kurulu olduğu için çok sayıda işlemi yapamayacağını düşünüyor. Johnson, Bitcoin (BTC) değerinin ne olabileceğini bilmediğini kabul etmesine rağmen, şunları söylüyor:

Temel kullanım durumlarını gösteren dijital varlıklar… sadece göstermekle kalmaz, aynı zamanda temel bir değer geliştireceğini gösterir. Bu değerin ne olduğunu, kendimiz anlamaya çalışmak zorundayız. Ama bence Bitcoin çok iyi çalışmıyor ve Ripple uzun zaman önce bunu başardı. Yani, Bitcoin iyi performans göstermiyor diye şaşırmadım.

XRP’nin piyasa değeri 106 milyar dolardan 16 milyar dolara düştü

Ayrıca Johnson, XRP’nin şu anda BTC’den daha fazla kullanıldığını iddia etti. Ancak, XRP’nin fiyatı aslında yılın başından beri önemli ölçüde azaldı. 3 Ocak’ta XRP 2,75 dolar civarında işlem görüyordu ve piyasa değeri 106 milyar doları geçti. Şu anda XRP, CoinMarketCap verilerine göre yaklaşık 0,35 dolar seviyesinde işlem görüyor ve piyasa değeri yaklaşık 14 milyar dolar seviyesine düştü.

Bununla birlikte, kripto para birimlerinin mevcut piyasa fiyatlarının, ne kadar iyi performans gösterebileceklerini ve yatırımcıların ve trader’ların uzun vadeli potansiyellerine ne kadar güvenebileceğini değerlendirmenin en iyi yolu olmayabileceğine dikkat edilmeli.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin