Reddit kurucusundan heyecanlandıran Bitcoin tahmini: “Yaz geliyor!”
Reddit kurucusundan heyecanlandıran Bitcoin tahmini: “Yaz geliyor!”

Bitcoin tahmini: Kötü haberleri reddetmek, güçlenmenin bir işareti, Bitcoin toparlanmaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto dünyası 2018’de çok acılar çekti. Öyle ki en ufak olumsuz gelişmede yatırımcılar büyük zararlara uğradı. Genel anlamda piyasa olumlu haberlerle kaynarken bile 1 yanlış 10 doğruyu götürdü. Gelinen noktada ise biraz daha piyasa öze inmiş durumda yani duygu ve söylemlerle hareket eden yatırımcılardan ziyade Bitcoin’in geleceğine inanan yatırımcıların çoğunluğu gözüküyor. İşte bunun ispatı olabilecek kısa sürede yaşadığımız olumsuz gelişmeler ve tüm bunlara rağmen gözünü yukarı diken Bitcoin.

Bitcoin kısa bir düşüş ile toparlanmaya geçti

Kripto para birimleri haftanın başlarında küçük bir “flaş kazası” yaşadı. Hareket BTC/USD’yi 3.433 dolara düşürdü ancak dijital paraların büyükbabası oldukça hızlı bir şekilde geri döndü. Benzer hareketler Ethereum ve Ripple’da da görüldü. Stop-loss emirleri temizlendi ve zayıf ellerden kurtuldu.

Haftanın geri kalanı istikrarsızdı, bu olumsuzlukların arasında şaşırtıcıydı. JP Morgan analistleri, kriptoların değerinin “kanıtlanmamış” olduğunu ve BTC/USD’nin 1.260 dolara kadar düşebileceğini söyledi. Derin bir finansal kriz durumunda bile kriptolardan ziyade diğer varlıklar tercih edileceğini belirttiler. Hatta altın ve ABD Doları daha kolay erişime sahip ve işlem yapmak için daha kolay olduğunu söylediler.

VanEck ve SolidX EFT başvurularını geri çekti

The global bank, Blockchain teknolojisine yatırım yaptı ancak patronu Jamie Dimon, Bitcoin’e karşı olduğunu duyurdu.

Bir başka aşağı yönlü gelişme ise CBEE’nin VanEck ve SolidX ile işbirliğinde yaptığı yüksek profilli Bitcoin Borsa Ticaret Fonu (ETF) talebinden geliyor. CBEE, tekrar tekrar ertelenen ve kural değişiklikleri ile güncellenen başvurularını geri çekti.

Hareket, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunu (SEC) felç eden hükümetin kapanma gelişmesinden kaynaklanıyor. Başvuruları yeniden ortaya çıkabiliyor olsalar da, kriptoları kitlelere getirme konusundaki bir başka gecikme geçmişte fiyatları aşağı çekti.

Bu kez, piyasalar silkeliyor ve bu bir esneklik işareti. Devam eden kapanma, konunun bir süredir gündemde olmadığı anlamına geliyor. Bir sonraki Bitcoin hareketi ne olacak? Daha fazla sahiplenme gerektiği iyi bir cevaptır. Umarız bu yıl bu alanda yenilikler getirebilir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin