featured

Bitcoin (BTC) fiyatı şubat tahmini: BTC grafikleri boğa döngüsünü işaret ediyor! İşte Bitcoin için kritik destek seviyeleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2024 Şubat ayına yatay bir seyirle başlayan lider dijital varlık Bitcoin fiyatı, son 24 saatte yüzde 2’nin üzerinde bir artışla bir kez daha 43.000 doların üzerine çıktı. Bununla birlikte piyasa değeri 850 milyar dolara yaklaştı ve BTC fiyat grafikleri potansiyel bir yükseliş eğilimine girdi. Ayrıca Bitcoin Vadeli İşlemler Açık Pozisyon’u (OI) yüzde 2’nin üzerinde arttı ve 17,64 milyar dolara ulaştı, bu durum varlık hakkında iyimserliği yükseltiyor.

Bununla birlikte kripto para analisti Jake Wujastyk, BTC mum grafiğinde ters baş ve omuz formasyonunun oluştuğunu açıkladı. Bu formasyon genellikle piyasa için yükseliş işareti sayılır ve bir düşüşün ardından yeni bir yükseliş trendinin başladığını işaret eder. Bu olumlu gelişmeler ve yaklaşan Bitcoin halving ekinliğinin yarattığı iyimser hava, şubat ayında BTC için oldukça olumlu bir tablo çiziyor.

Bitcoin yükseliş modeli ne anlama geliyor?

Ters baş omuz formasyonu, düşüş sonrası yükselişe işaret eder ve güçlü destek ve direnç gösterir. Bitcoin fiyatı son 24 saate yeniden kritik destek 43.000 doların üzerinde kapanış gösterdi. Bu seviye, alıcıların kontrolü ele aldığını kısa vadede lider dijital varlığı daha yüksek seviyelere çıkarabileceğini gösteriyor.

Bu görüşü destekleyen bir analistte MikybullCrypto oluyor. Ünlü kripto para analisti Bitcoin’in fiyatının önemli bir düzeltmeyle karşılaşmadan önce 50.000 dolara ulaşmasını bekleniyor. Analist tahminini; geçmiş piyasa döngüleri, küresel çapta makro düzeltmeler ve yarılanma öncesi beklentiler ile destekliyor. Özellikle tarihsel piyasa döngüleri yeni bir boğa koşusunun habercisi olabilir.

Şubat ayında BTC için beklenen fiyat aralığı

Yakın tarihli güncel X paylaşımlarında Bitcoin hakkındaki tahminlerini açıklayan kripto para analisti MikybullCrypto, Bitcoin formasyonlarından yatırımcı psikolojine kadar mevcut piyasa senaryolarını ele aldı. Analist, BTC için gün içi grafikte ters H&S yükseliş eğilimi gösteren bir formasyona dikkat çekti.

Bitcoin’in aylık grafiğine bakıldığında yatırımcının ne yapacağından emin olmadıklarını gösteren doji adı verilen bir formasyon görülüyor. Doji formasyonu açılış ve kapanış fiyatlarının çok yakın olduğunu anlatırken piyasadaki kararsızlığı da gösterir.

Bitcoin
Kaynak: X

Analist bu noktada birçok kişi için güvenilir bir araç olan Supertrend göstergesine geçiş yaptı ve bu gösterge düşüş bölgesine işaret ediyor. Bu düşüş eğilimine katkıda bulunan en önemli faktörün, Bitcoin’in aylık bazda ele alınan kritik 45.000 dolar seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirememesi ve bu ayın sonlarında beklenen başarıyı elde edememesi olduğunu dile getirdi.

Analizin ilerleyen bölümlerinde MikybullCrypto, Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) ele alıyor.

“Yukarıdaki grafiğe baktığınızda, yarılma öncesi dönemde RSI’ın makro düzeltmeden önce genellikle 67 seviyelerine ulaştığını fark edeceksiniz. Olası referans için bu konuya yer işareti koyduğunuzdan emin olun.”

Bu paylaşımı ile tarihsel kalıplara vurgu yapan MikybullCrypto, stop ETF’lerin 4. yarılanma döneminin başında piyasa sürülmüş olmasının etkisini açıklıyor. Bitcoin’in önemli bir düzeltme geçirmeden önce 50.000 dolar eşiğine ulaşabileceğini söylüyor.

Kaptan Faibik’e ve MikybullCrypto, BTC için kritik seviyeleri açıkladı!

Analistin tahminleri bununla son bulmuyor ve şubat ve mart ayı için beklentilerini açıklıyor. Şubat ayında gerçekleşebilecek bir yükselişin ardından mart ayında potansiyel bir düzeltme yaşanacağını iddia ediyor. Şu anda bir konsolidasyon aşamasında seyreden BTC, kilit hareketleri bekliyor. Analist mart ayında beklediği düzeltme için kripto analisti MortensenBach’ın BTC mevsimsellik tablosunu örnek gösteriyor.

Lider kripto para birimi için iki kritik seviye öngörülüyor. Bunlar için herhangi bir tarih vermeyen analist, 44.000 ve 41.000 dolar seviyelerinin BTC için oldukça önemli olduğunu açıklıyor. Bu seviyelerin üzerindeki bir tutunma varlığın sonraki zirvesi için taban oluşturacaktır.

Kaynak: X

Bu görüşle birlikte kripto analisti Kaptan Faibik’e göre Bitcoin, Nisan ortasında 57.000 dolara ulaşabilir. Bundan önce ise MikybullCrypto’nun belirttiği aralıklara yakın 40.000 ila 45.000 dolar arasında kısa bir konsolidasyon beklendiğini açıklıyor.

Bitcoin fiyatı için tahminler olumlu olsa da piyasanın nasıl hareket edeceğini tahmin etmek zor. Bunun yanında BTC fiyat tahminleri ile birlikte yaklaşan yarılanma olayı Bitcoin Minetrix gibi ön satışları gündeme getiriyor.

BTC yarılanması ile önem kazanacak olan token: BTCMTX

Bitcoin Minetrix, klasik madencilik anlayışından farklı olarak Ethereum ağı üzerinden bulut madenciliği yapmayı mümkün kılarak sıradan insanın madencilik faaliyetlerinden gelir elde etmesine imkân verir. Şu anda ön satışta olan proje; güvenilir, çevreci ve kolay kullanımı ile dikkat çeker. Bitcoin Minetrix projesinin en önemli özelliği güvenli kullanımı oluyor. Üçüncü taraf dolandırıcılık risklerini ortadan kaldırarak yalnızca resmi web sitesi üzerinden satışa sunulan varlık, uzmanlık gerektirmiyor. Ayrıca çevreci çözümleri ile ağır teknik donanımlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bu özellikleri ile çevreyi koruyan, sürdürülebilir bir yaklaşım sergiler.

Son olarak Minetrix için güncel verilere baktığımızda büyük bir ilgiyle karşılanan varlığın 23. etabı tamamladığı görülür. Bu gelişmeyle birlikte token; 10,121,000 dolarlık önemli bir birikime ulaştı. Güncel satış fiyatı ise 0.0132 dolar ve token sadece kendi web sitesinden satın alınabiliyor. Uygun kripto cüzdanları ile Ethereum ve USDT yöntemleri ile ödeme yapılabilir.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coinpedia

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin