featured

Ethereum (ETH) ağında yeniden canlanma: Yatırımcıları bir kaos mu bekliyor yoksa yeni fırsatlar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) fiyatı, yeni bir yükseliş rallisine hazırlanıyor olabilir. Çünkü ağ faaliyetlerindeki yeniden canlanma, fiyatı da yükseltiyor. Ayrıca, diğer temel göstergeler de gelişen bir ekosistem olduğuna işaret ediyor.

Zincir içi analiz firması Santiment aracılığı ile elde edilen verilere göre Ethereum’un bu hafta başındaki yükselişi, günlük 101,000 yeni ETH adresi ve Ethereum ağında günlük olarak etkileşime giren 484,000 benzersiz adresten oluşan etkileyici bir akışla aynı zamana denk geldi. Firma ayrıca ağ faaliyetinin artık sadece üç ay öncesine göre %28 daha hızlı çalıştığını belirtti. Bunun Ethereum’un dikkate değer toparlanma ve büyümesine büyük etkisi olduğunu da ekledi.

Ethereum ETH ağ büyüme

Yaşanan son zorluklara rağmen ETH fiyatı bu dönemde güçlü durmaya devam etti ve kritik bir öneme sahip olan 2,200 dolardaki talep bölgesinin üzerinde kalmayı başardı. Salı günü fiyat 2,387 dolara kadar yükseldi. Ancak daha sonra, piyasa lideri olan Bitcoin’in önderlik ettiği daha geniş bir pazar gerilemesinin ortasında hafif bir geri çekilme yaşadı. Dikkat çekici bir şekilde, Ethereum’un mevcut fiyat hareketi piyasa hissiyatına adeta meydan okuyarak bir toparlanma sergiliyor. Gözde altcoin’in fiyatı şu anda Kasım ayı sonundaki kırılmanın ardından yükselen üçgen modelinin tepesini test ediyor.

Ethereum (ETH) fiyatı için sırada ne var?

Bununla birlikte, yatırımcıların kârlarını realize etme istekleri, kripto para biriminin Korku ve Açgözlülük endeksinin “Aşırı Açgözlülük” sinyali vermesine sebep oldu. Bu da talep bölgesine doğru bir düşüşü tetikleyebilir. Ayrıca bu seviyelerin altında kesin bir kırılma ve kapanış, düşüş eğilimini doğrulayabilir ve potansiyel olarak fiyatı 1,900 dolarda bulunan kritik destek noktasına doğru itebilir. Bununla birlikte kısa vadeli dalgalanma olasılığına rağmen, bazı analistler ETH için 3,000 dolarlık iddialı bir hedef konusunda ısrarcı davranmaya devam ediyor. Buna sebep olarak da gözde altcoin’in ağ faaliyetlerindeki kalıcı büyümesini önemli bir faktör olarak gösteriyorlar.

Ayrıca Mart ayında ana ağda piyasaya sürülmesi planlanan Dencun yükseltmesi, ETH için potansiyel bir yükseliş katalizörü görevi görebilir. Dencun, Ethereum’un ağın ölçeklenebilirliğini artırmak için tasarlanmış en son büyük sert çatalıdır. Yükseltme, ağdaki işlem ücretlerini büyük ölçüde (potansiyel olarak 10 kat) azaltacak ve ETH fiyatını çevreleyen olumlu düşünceye daha da katkıda bulunacak şekilde ayarlandı.

Ek olarak, spot Ethereum Borsa Yatırım Fonu’nun (ETF) beklenen onayı, ETH fiyatlarını daha da yükseltme potansiyeli taşıyor. Bunun ışığında uzmanlar kurumsal ilgide bir artış olabileceğini öngörüyor. Bu, Bitcoin ETF’lerinde gözlemlenen onay beklentisi başarısına çok benziyor. Hatırlanacağı gibi Ekim ile Ocak ayları arasında bu beklenti piyasa liderinin önemli bir fiyat artışı yaşamasını tetikleyen en büyük faktörlerden bir tanesiydi. Ethereum fiyatının ne kadar yükseleceği şu anda net olarak bilinmese de, piyasada yüksek potansiyelli coinlerin olduğu bir gerçektir.

Gelişmeler kripto para biriminin geleceğine dair umut verici bir tablo çizerken, perakende yatırımcılar büyük olasılıkla kenarda duracak ve piyasaya giriş yapmadan önce fiyat tetiklemesini bekleyecek. Ayrıca, kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olması sebebiyle yüksek risk de barındırır. Bu yüzden yatırımcıların yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktar ile işlem yapmaları tavsiye edilir.

CoinMarketCap verilerine göre Ethereum fiyatı, son 24 saat içinde %1,69 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 2,299 dolar civarında işlem görüyor.

Kripto para piyasası her gün gelişen ve büyüyen bir sektör olarak öne çıkmaktadır. Zamanlamanın kritik bir öneme sahip olduğunu bilen yatırımcılar 2024 yılında piyasa yeni girecek olan coinleri yakından takip etmektedir. Şu anda yüksek potansiyeli ve yenilenen yüzü ile yatırımcıların karşısına çıkan Sponge V2, büyük ilgi topluyor.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Sponge V2: Meme coin dünyasının yenilenen yıldızı

Kripto para analistlerinin birçoğuna göre, Sponge Token V2, meme coin dünyasında yüksek potansiyele sahip bir oyuncu olarak ön plana çıkıyor. 2024 baharında yarattığı heyecanla hafızalara kazınan Sponge’un geliştirilmiş versiyonu olan Sponge V2, sektörde daha da büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Peki, Sponge V2 nasıl işliyor?

Sponge, 2024’ün en başarılı kripto para birimlerinden biriydi. Başlangıçta yaklaşık olarak bir milyon dolarlık bir piyasa değeriyle başlayan proje, zamanla 100 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Bu durum, erken dönem yatırımcılarının önemli kazançlar elde ettiğini gösteriyor. Sponge, lansmanından hemen sonra hem merkezi hem de merkezi olmayan bir dizi önde gelen kripto borsasında listelendi.

Bu durum, erken yatırımcıların hâlâ avantajlı bir konumda olduğunu gösteriyor. Çünkü stake-to-bridge aşaması tamamlandıktan sonra, SPONGE V2’nin muhtemelen kripto borsalarında daha yüksek bir fiyatla listeleneceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, Sponge V2 projesinin geleneksel yöntemlere kıyasla yenilikçi bir bakış açısına sahip olduğunu söyleyebiliriz. En iyi meme coin’ler genellikle bir ön satış kampanyası düzenlerken, Sponge V2, geleneksel bir ön satışa karşı çıkarak farklı bir yaklaşım benimsemiştir. Ekibin “bridge-to-stake” olarak adlandırdığı bu yaklaşım, Sponge Token V2 satın almanın tek yolunu, V1 token’larını stake etmek ve köprüleme yapmaktan geçiriyor.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Sonuç olarak, Sponge yatırımcıları, projenin resmi web sitesini ziyaret ederek kripto paralarını stake sözleşmesine kilitleyebilirler. Bu, sadece önümüzdeki 4 yıl boyunca ödüller almakla kalmayacak, aynı zamanda eşit miktarda Sponge Token V2 satın alma fırsatını da sunacaktır.

ZyCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin