featured

Bitcoin (BTC) yatırımcıları için kritik an: Fiyat, Ocak ayında 50,000 doları aşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC), yeni yılın ikinci haftasına girerken kararlı bir duruş sergiliyor. Teknik göstergelerin genel olarak boğaların lehine olması sebebiyle, yeni hafta konusunda iyimser duygular oldukça yüksek.

Bitcoin fiyatının kanal modelinden yükseliş eğilimi göstermesi, yakın vadede yeni bir rallinin başlamasını tetikleyebilir. Peki, satın almak için doğru bir zaman mı?

Geçtiğimiz beş hafta boyunca piyasa liderinin fiyatı oldukça değişken bir seyir izledi. Bu durum piyasa katılımcılarının spot Bitcoin ETF’lerinin onayını beklediklerini gösteriyor. Günlük grafikte kayda değer dalgalanmalar yaşanmasına rağmen fiyat hareketi, sığ bir toparlanmaya işaret eden bir kanal modeli içerisinde sınırlı kaldı. Yatırımcıların asıl merak ettiği şey ise bu modelin BTC fiyatını yeni haftada nasıl etkileyeceği. İşte, aranılan cevaplar…

Bitcoin (BTC) fiyatı Ocak ayında 50,000 doları aşabilir mi?

BTC fiyatı, kanal modeli sağlamlaşana kadar bir süre daha yatay işlem görmeye devam edebilir. Kanalın üst trend çizgisinden yukarı yönlü bir kırılma gerçekleşmesi durumunda satın alma momentumunu yoğunlaşacaktır.

Bitcoin için gün içi işlem hacmi 17,4 milyar dolardır. Bu da %15 oranında bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin’deki toparlanma eğilimi Aralık 2023’te ivme kaybetmeye başladı. Bunun sonucunda da fiyat yörüngesi neredeyse 45,000 dolar seviyesinin altına doğru eğrildi. Bu konsolidasyon, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması konusundaki belirsizliğe bağlanabilir.

Bitcoin BTC

Günlük zaman dilimi grafiğine bakıldığında, konsolidasyonun iki paralel trend çizgisinden oluşan bir kanal modeline dönüştüğü görülüyor. Piyasa liderinin fiyatının bu dinamik direnç ve destekten birkaç kez toparlanması, yatırımcıların bu yapıya sıkı sıkıya dikkat ettiğini gösteriyor.

Bitcoin fiyatı bugün nispeten sabit kaldı. Fiyat son 24 saat içinde %0,4 oranında küçük bir yükseliş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 44,333 dolar civarında işlem görüyor. Dahası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birden fazla borsadan değiştirilmiş 19b-4 başvurularının sunulmasıyla kanıtlanan, ilk ABD spot Bitcoin ETF’lerini onaylama yolunda ilerleme işaretleri gösteriyor.

Bu nedenle, BTC fiyatı kanalın direnç çizgisini kırarak yukarı yönlü bir ralli başlatmaya oldukça yakın görünüyor. Başlayacak potansiyel ralli sonucunda piyasa liderinin ilk hedefi 52,100 dolar olacaktır. Bu seviyenin üzerinde kesin bir kapanış gerçekleşmesi durumunda ise bir sonraki hedef 60,000 dolar seviyesinde olacaktır.

Öte yandan, kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olması sebebiyle aşağı yönlü bir kırılma da gelebilir. Piyasa hissiyatının kötüleşmesi durumunda kanalın alt trend çizgisi kırılabilir. Bu da yeni bir düzeltme aşamasının sinyalini verecektir.

Uzun vadeli beklenti: Bitcoin’in %30’undan fazlası 5 yıl boyunca hareketsiz kalacak

IntoTheBlock’un son içgörülerine göre, Bitcoin’in toplam arzının %30’undan fazlası beş yıldan fazla bir süredir taşınmadı. Bu da kripto para piyasasında önemli bir eğilimin altını çiziyor: uzun vadeli tutma veya ‘HODLing’. Bu zincir istatistiği, önemli sayıda BTC yatırımcısının sadece kısa vadeli yatırımcılar olmadığını, aynı zamanda varlığın değerine uzun vadede inananlar olduğunu gösteriyor. Bu yatırımcılar, çeşitli piyasa iniş ve çıkışları sırasında ellerindeki BTC token’larını tutmayı seçiyorlar. Bu Bitcoin’in gelecekti fiyat performansı konusunda güçlü iyimser bir inanç olduğunun göstergesidir.

Teknik göstergeler genel olarak boğaların lehine olmasına rağmen Bollinger Bandı göstergesinin aralığı, belirsiz bir piyasa duyarlılığına işaret etmektedir. Aynı zamanda günlük grafikteki RSI göstergesi de aynı şekilde yükseliş momentumunun zayıfladığını gösteriyor.

Kripto para piyasasının her gün gelişen ve büyüyen dünyasında, doğru projeleri bulmak ve doğru işlemleri yapmak oldukça zorlaşıyor. Ancak eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz, bulut madenciliğine yeni bir soluk getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Staking ve bulut madenciliğinde yeni alternatifler: Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasına adeta bir nefes getirerek bulut madenciliği konseptine benzersiz bir yaklaşım sunarak yatırımcıların hayatını kolaylaştırıyor.

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Kullanıcılar platformda $BTCMTX token’larını satın alabilir ve bunları stake ederek bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda platform, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkanı da sunuyor. Şu an itibariyle, $BTCMTX token’ları stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkündür.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bu proje, geleneksel madencilik süreçlerinden kaçınarak Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden bulut madenciliği kredileri kazanma imkanı sunuyor. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülüyor.

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. Ön satışın sonuna ulaşmak için 32 milyon dolarlık bir hedef belirlenmiş durumda ve projeye olan ilgi oldukça büyük. İlk 24 saat içinde 106 bin dolarlık bir giriş yapıldı, bu da hedefe ulaşma olasılığının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

$BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi cazip bir fiyatla satışa sunuldu. Siz de, bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak erken aşamada yeni fırsatları değerlendirebilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin