Paris Hilton da Bitcoin kervanında – işte ayrıntılar
Paris Hilton da Bitcoin kervanında – işte ayrıntılar

Bitcoin, son fiyat rallisinde Tesla’nın piyasa değerini de aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı yeni zirvelere ulaşmaya devam ederken, piyasa değeri de liderlik sıralamasında üst sıralara tırmanıyor.

Varlık izleme sitesi AssetDash’e göre Bitcoin, piyasa değeri ile Tesla’yı da geride bıraktı.

Piyasa değeri, bir şirketin veya varlığın değerinin ne kadar olduğunu ifade eder. Asset Dash’e göre Tesla’nın piyasa değeri 716 milyar dolar, ancak dün 640 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Bitcoin şimdi Tesla’yı geride bırakarak Facebook, Amazon ve Apple’ın ardından genel olarak 7. sıraya yükseldi.

Son 24 saat içinde, Bitcoin’in piyasa değeri % 10.4 arttı ve bu aynı zamanda Bitcoin’in çokuluslu teknoloji şirketi Alibaba Group Holdings’in yaklaşık 650 milyar dolarlık (şimdi 615 milyar dolar) piyasa değerini geçtiğini gördü.

Fakat Bitcoin’in piyasa değeri neden artıyor? Buradaki bariz bağlantı, Bitcoin’in son haftalarda tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığını gören Bitcoin’in devam eden boğa rallisi.

Bitcoin boğa rallisi sırasında piyasa değeri

Bitcoin’in piyasa değeri, 2021’de benzeri görülmemiş bir yükseliş ile başlayan kripto para biriminin fiyatı ile doğrudan ilgili.

Bitcoin fiyatı şu anda 38.513 doları gördü ve 5 Ocak 2021’de ilk kırdığı 35.000 dolarlık alanın üzerine çıktı.

Yılın başından bu yana Bitcoin’in fiyatı 30.000 $ ‘dan yaklaşık % 26 arttı

23 Aralık 2020’deki Noel tatillerinin hemen öncesinde Bitcoin’in fiyatı, mevcut rakamlara yükselmeden önce 23.654 dolardı. Bu, Bitcoin fiyatının son iki haftada % 63 arttığı anlamına geliyor.

Bu büyüme, piyasa güveninde bir artışa neden oldu ve bu da Bitcoin’in piyasa değeri üzerinde olumlu bir etkiye sahip.

Blockchain Araştırma Laboratuvarı’nın kurucu ortağı Ingo Fiedler, Decrypt’e, “Kurumlardan ve spekülatörlerin bu tür satın alımların genel olarak kriptoda ve özellikle de Bitcoin’de “hype” oluşturmaya devam edeceği yönündeki son büyük satın alımlarının birleşimi” dedi.

Bitcoin için sırada ne var?

Bitcoin, Tesla’yı geçtikten sonra şu anda Asset Dash’te genel olarak 7. sırada, ancak dünyanın en büyük şirketlerinden bazıları hala Bitcoin’in üzerinde duruyor.

Listede altıncı sırada, Çinli bir çokuluslu teknoloji holding şirketi olan Tencent yer alıyor, ancak Asset Dash listesindeki ilk beşte Facebook, Amazon, Microsoft ve Amazon gibi dev isimleri yer alıyor.

İlk beş arasında en düşük olan Facebook, 751 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Buna karşın, ilk sırada yer alan Apple’ın toplam piyasa değeri 2 trilyon doların üzerinde.

Bitcoin’in bu rakamlarla rekabet etmeden önce kat etmesi gereken uzun bir yolu var.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin