Bu veriler kripto piyasasını ateş topuna döndürdü!

Bitcoin son durum: Düşüş neden gerçekleşti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) Salı günü akşam başlattığı düşüşü Çarşamba gününe de taşıdı. Önemli bir destek seviyesinin altına kadar düşen Bitcoin, kripto pazarında toplu tasfiyeleri tetikledi. Bitcoin son durum olarak çok uzakta durmaya devam etti. 

Kripto para biriminin son düşüşü, doğrudan büyük ABD teknoloji stoklarındaki düşüşe bağlı olduğu görülüyor. BTC, son 24 saatte %5’in üzerinde düştü ve yazı yazılırken 38.600 dolar civarında işlem görüyor. Buna karşılık, Nasdaq 100 endeksi, yatırımcıların kazançlara zarar verebilecek bir ekonomik yavaşlamadan korkmasıyla Salı günü yaklaşık %4 düştü.

Bitcoin son durum: Teknoloji hisseleri düştü, BTC-Nasdaq korelasyonu yükseldi

Teknoloji hisselerindeki kayıplar BTC’ye sıçradı. Belirteç, bu yıl ABD teknoloji hisse senetleri gibi fazlasıyla davrandı. Bloomberg verilerine göre, BTC ve ABD teknoloji hisseleri arasındaki korelasyon da Nisan ayının başlarında rekor seviyeye ulaştı. 

BTC’nin enflasyon ve para politikası, makro faktörlere duyarlılığı, hisse senetleri ile daha uyumlu davranmasını sağlıyor. Bu aynı zamanda varlığın dijital güvenli liman olma potansiyeline de mal oldu.

2022 yılı içinde BTC yine de çoğu büyük teknoloji hissesinden biraz daha iyi performans gösterdi. Bu korelasyon, 2022’nin büyük bir bölümünde devam ediyor. Tipik olarak bu, kripto için başarının en iyi tarifi değil. Korelasyonun var olmadığını görmek istiyoruz. Bu, boğa koşularının meyve verme olasılığının en yüksek olduğuna dair bir sinyal olma eğiliminde.

Nasdaq’ın son düşüşü, büyük teknoloji şirketlerinden gelen zayıf kazanç korkularından kaynaklandı. Google’ın sahibi Alphabet, üç aylık kazançları kaçırdığı için %4 düştü. Yatırımcılar ayrıca, şirket geçmiş beklentileri aşmayı başarsa da, zilin ardından Microsoft hisselerini kazançlarından önce düşürdü.

Tesla, CEO Elon Musk’ın Twitter satın alımını finanse etmek için şirketteki bazı varlıklarını satabileceği korkusuyla %12 düştüğü için düşüşlerde öne çıkan oldu.

Kripto piyasasında toplu tasfiyeler

Daha geniş kripto piyasası da büyük teknoloji hisselerine paralel olarak düşüyor. Piyasadaki son kayıplar, 24 saatte kapatılan long pozisyonlarda 290 milyon doları gördü. Bu iki haftanın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

BTC, tasfiye edilen pozisyonlarda 109 milyon dolar görürken, Ethereum tasfiyeleri 88 milyon dolar oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin