bitcoin sıfıra
Felaket habercilerinin söylediği gibi Bitcoin sıfıra düşer mi?

Felaket habercilerinin söylediği gibi Bitcoin sıfıra düşer mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda yine Bitcoin’i yerden yere vuran eleştirilerin oldukça sıklaştığını görüyoruz. Kripto paranın geleceği hakkındaki sürekli artan kişisel görüşler ve tahminler, zaman zaman Bitcoin’in patlayacağı veya Bitcoin sıfıra düşecek yönünde olabiliyor.Bununla birlikte, kripto para birimleri volatilitesi ve onu çevreleyen daha önce görülmemiş olaylar, geleceğini bir nebze belirsiz kılmaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Bitcoin hakkında hemen hemen her gün yeni bir şey söyleniyor. Bunlardan  bazıları Bitcoin için olumlu görüşler olurken bazıları ise felaket haberleri niteliğinde. Bitcoin’in son birkaç aylık performansına baktığımızda ise ortaya atılan olumsuz görüşlerin iftira ve karalama çalışması olduğunu görmek hiç de zor değil.

Bitcoin bu yılın en düşük seviyesine ulaştıktan sonra pek çok yatırımcının kayıplar yaşaması, bir miktar hayal kırıklığına neden oldu

Birçok kişi, kripto paranın yolculuğundaki bu düşüş trendini “Yakında Bitcoin sıfıra düşecek” şeklinde yorumlayarak, tabanı olmayan açıklamalar yaptı. Pek çok tahminci, Bitcoin’in sonunun yaklaştığını ve yatırımcıların paralarını tamamen değersiz olacak bir şeye yatırım yapma konusunda dikkatli olmaları gerektiğini açıkça belirttiler.

Önemli bir figür olarak Bitcoin’in gelişimine karşı olumsuz bakan ve hiçbir olumlu gelişmeden etkilenmeyen Dr Doom olarak bilinen Nouriel Roubini’yi gösterebiliriz. Şu ana kadar kripto paradan açıkça hoşlanmadığını ifade etti. Ve fikirleri bir şekilde yayılıp zemin kazanıyor gibi görünüyor.

Vanguard’ın küresel baş ekonomisti Joe Davis, kısa bir süre önce yayınladığı blog yazısında Dr. Doom’un tahminine destek verdi ve “Bitcoin fiyatının sıfıra inmesini iyi bir olasılık görüyorum” diye belirtti.

Bununla birlikte, yorumları ve tahminleri, kripto paraların önündeki tüm engelleri kırmasına karşılık  karşıt bir çaba olarak görülüyor. Bitcoin, neredeyse 10 yıldır kripto pazarında yer alıyor ve yolculuğu, diğer kripto para birimlerine kıyasla akıllara durgunluk vermekten başka bir şey değil.

Bitcoin sıfıra düşer mi? bilinmez ama sıfırdan 20.000 dolara yaklaştığı bir gerçek!

Değeri sıfırdan neredeyse 20.000 dolara çıkan kripto para, kısa sürede elde edilmesi güç olan bir başarıyı yakaladı. Mevcut fiyat, birçok insanın beklentisine paralel olarak daha düşük seviyelere gelebilir fakat  kripto paranın sıfıra düşeceği görüşü oldukça absürt bir düşünce gibi duruyor.

Bitcoin’in bu yılın ilk dönemlerinde yaşadığı düşüş, tarihinin en büyük kayıplarından biri olarak kaydedildi. Ancak bu bile dijital paranın dayanamayacağı kadar kötü bir durum değildi. Ayrıca Bitcoin, Kasım 2013 ile Ocak 2015 arasındaki dönemde yüzde 87 oranında düşüş ile 1163 dolardan  152,40 dolara gerilediği de görüldü.

O zamandan bu zamana Bitcoin ve coinlerin arkasındaki temel teknoloji kitlesel olarak gelişti. Ve büyümeye devam etmesi bekleniyor. Fiyat dalgalanmaları kripto pazarının bir parçası. Ancak Bitcoin’in sıfıra düşmesi fikri, mantıklı bir açıklama ile içi doldurulmadıkça, kim derse desin boş bir söylentiden ibaret olacak gibi gözüküyor.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin