avustralya kripto borsası
Düzenlenmiş borsalardan olan Avustralya kripto borsası Ripple ticaretine başlıyor

Düzenlenmiş borsalardan olan Avustralya kripto borsası Ripple ticaretine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın ilk düzenlenmiş kripto para borsalarından Independent Reserve, bu hafta Ripple’ın tokeni XRP’yi  desteklemeye hazırlanıyor. Sydney merkezli Avustralya kripto borsası Independent Reserve’in, Bitcoin ve Ethereum‘dan sonra piyasa hacmine göre dünyanın en büyük üçüncü kripto parası olan Ripple’ı (XRP) listeleyeceğini bildirdi. 7 Temmuz’da XRP işlemlerine başlayacak olan borsa, hem perakende yatırımcılara hem de kurumsal müşterilere tezgâh üstü işlemler ile alım satımı yapıyor.

Avustralya kripto borsası müşterilerinin taleplerini dikkate alarak Ripple kararını aldı

Kripto borsası şu anda USD, AUD, NZD ve Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin arasında fiat ticaret çiftleri sunuyor.

Independent Reserve Genel Müdürü Adrian Przelozny yaptığı açıklamada, kripto borsasının Ripple’ı ekleme nedenlerini açıkladı:

Şu anda dijital para piyasası oldukça geniş. Ama Independent Reserve’de listelenmek için kalite, istikrar ve hacim ölçümleri dahil bir dizi kritere uymaları gerekiyor. Müşterilerimizden XRP’yi listelemek konusunda çokça talep alıyorduk. Bu talebi dikkate aldığımızda XRP’i listelemek için doğru bir zamanda olduğumuzu düşünüyoruz.

Kripto borsası Cumartesi günü Ripple ticaretini başlatıyor ve kullanıcıların AUD, NZD ve USD ile XRP satın almasını sağlıyor. Borsa platformu ayrıca, XRP ve Bitcoin (XBT), Ethereum’un Etheri (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) arasında alım satımına izin veren kripto ticaret çiftlerini de müşterilerine sunacak.

Avustralya kripto borsası ülkede düzenlemelere uyan ilk borsa olma unvanına sahip

Nisan 2018’de, Independent Reserve, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve kripto para borsası işlemlerini izlemek için kurulan Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi (AUSTRAC) tarafından yetkilendirilen ilk kripto para değişimi oldu.

Kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı (AML / CTF) yükümlülüklerini, müşteri kayıtlarını tutma ve 10.000 AUD’nın üzerindeki tüm nakit işlemleri de dahil olmak üzere şüpheli işlemlerin işaretlenmesiyle uyumu zorunlu kılan düzenleyici görev, 3 Nisan’da yürürlüğe girmişti.

Aynı gün Independent Reserve, Avustralya’nın zorunlu kılınmış kurallarına uyma taahhütü veren ilk kripto borsası olduğu için AUSTRAC’tan onay aldığını açıkladı. CEO Przelozny, “2014 yılında faaliyete başladığımızdan beri artan düzenlemeler için lobi yapıyoruz” dedi.

Ve şöyle devam etti:

Dijital para ekonomisinin ana akım ekonominin bir parçası olacağına – ve olması gerektiğine – inanıyoruz. Bunun gerçekleşebilmesi için dijital paraların diğer varlık sınıfları gibi düzenlenmesi gerekiyor.

Bunun yanında düzinelerce kripto parayı listeleyen bir başka AUSTRAC onaylı yerli kripto para borsası olan CoinSpot, Avustralya’da XRP’yi listeleyen diğer bir borsa olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin