bitcoin short
Güvenli ve kârlı bir Bitcoin short işlemi (satış) için dikkat edilmesi gerekenler

Bitcoin satış pozisyonları son 6 haftanın zirvesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatlarındaki kötümser hava eşliğinde Bitcoin satış pozisyonları (kısa pozisyon) 6 Aralık Perşembe günü son altı haftanın zirvesine çıkmış durumda.

BTC/USD kripto para borsası Bitfinex’in satış pozisyonları 15 Ekim’den bu yana en yüksek seviye olan 37.891’e yükseldi. ve son olarak 36.996’da görüldü. Özellikle son üç haftada yüzde 95 oranında bir artış yaşandığı görülüyor. BTC’nin son 14 ayın en düşük seviyesi olan 3.500 dolara iyice yaklaştı.

Bitcoin satış pozisyonları alış pozisyonlarına göre de oldukça baskın

Daha da önemlisi, Bitcoin’in aşırı satım bölgesinden 3.500 dolardan 4.400 dolar seviyesine kadar sıçraması boyunca kısa pozisyonlar 35.000 seviyesinin üzerine çıktı .Ve Perşembe günü yeni bir haftalık zirve seviyesi görüldü. Ayrıca, 0,73 olan uzun-kısa oran (alış pozisyonlarının satış pozisyonlarına oranı)  satış baskısının devam ettiğini gösteren bir başka gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

Veriler, ayı piyasasının bu kadar derinleşmesine rağmen, satıcıların tükenme belirtisi göstermediğini gösteriyor. Sonuç olarak, kripto paranın, teknik tablolarda belirtildiği gibi son dip seviyesi olan 3,474 doları test etmesi muhtemel.

Aşırı düşüş durumları tersine pozisyona dönüşebilir mi?

Bununla birlikte, düşüş eğilimi, kısa pozisyonların, Eylül ayına kadar olan 40,289’luk rekorunun sadece yüzde 7’si kadar altında olduğu için çok yakında daha da hızlanabilir. Aslında, aşırı düşüş eğilimi, satışların durgunluğunun büyük bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Piyasalardaki bu tür ekstrem durumlar çoğu zaman bir eğilimi tersine çevirme potansiyelini de beraberinde getirirler.

Bu nedenle, 12 Nisan’da görülene benzer bir şekilde, ani yükselişe dönüş beklentileri, kısa pozisyonların rekor seviyelere ulaşmasıyla önemli ölçüde ivme kazanabilir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin