Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için
Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için "ezber bozan" istatistik!

26 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC destek noktalarının üzerinde hareket ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

26 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin 3.700 dolar seviyelerine düştükten sonra 100 günlük hareketli ortalama seviyesine tutunmaya devam ediyor.
  • Yatayda devam eden hareketler yükseliş yanlıda olsa Bitcoin şu an 3.860 dolar seviyesini henüz geçebilmiş değil.
  • Yatay seyrin devamı için 4 saatlikte 100 HO’nun konumlandığı 3.770 doların önemli bir destek olduğunu görüyoruz.

26 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin dün 3.870 dolara kadar yükseldikten sonra satış baskısı ile aşağı yönlü bir ivmeye girerek 3.777 dolara kadar geriledi. Dalgalı hareketlerde görülen geri çekilmenin 4 saatlik grafikte 100 mumluk hareketli ortalamaya kadar sürdüğü görülüyor.

Güne negatif görünümde başlayan BTC/USD paritesi, toparlanma hareketine devam etmesi için dünkü zirve seviyesi olan 3.870 doların üzerinde bir kapanış görmesi oldukça önemlidir. Sonrasında ise 3.900 dolar bandı ilk hedef olarak karşımıza çıkacaktır.

Güne düşüş ile başlayan Bitcoin’in bu eğilimi devam etmesi halinde 3.770 doların altında bir 4 saatlik kapanış BTC/USD paritesinin ikinci destek noktası olan 3.740 dolara kadar sarkmasına neden olabilir. Sakin seyreden fiyat hareketlerinde Bitcoin’in dolar karşısındaki eğilimini ise teknik göstergelerden takip etmekte yarar var. Buna göre 4 saatlik görünümde;

  • MACD’nin fiyatın düşüşüne rağmen negatif bölgedeki eğiliminin azaldığını görüyoruz. Bu uyuşmazlık, paritenin ilk destek noktası üzerinde tutunması koşulu ile yukarı yönelme potansiyelini oluşturuyor.
  • Stokastik RSI, aşırı satım bölgesinde yatayda olup, sınır çizgisinde yatayda seyrediyor. Stokastik RSI yukarı yönelmesini sağlayabilecek olan bir alım hareketi, yükseliş yönlü bir tetiklemeye neden olabilir.
  • Son olarak RSI göstergesi ise 50 seviyesinin altında negatif bir görünüm verirken trendin henüz güçlü olmadığını işaret ediyor. Bu durum olası bir yükseliş hareketinin sınırlı olabileceğinin teknik bir göstergesi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin