Takip edilemediğinden Bitcoin şantaj için kullanılıyor
Takip edilemediğinden Bitcoin şantaj için kullanılıyor

Bunu da gördük: Bitcoin şantaj için kullanılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), kripto para talep edilen yeni bir dolandırıcılık yöntemi hakkında bir uyarı yayınladı. Erkekleri hedef alan yeni dolandırıcılık yönteminde, şantaj yoluyla yüksek meblağda Bitcoin fidye olarak isteniyor. Bitcoin şantaj dolandırıcılığında özellikle evli erkekler hedef alınıyor.

Sırlar için gizlilik bedeli olarak Bitcoin isteniyor

FTC’nin Tüketici ve İş Eğitimi Bölümü’nün bir üyesi olan Cristina Miranda’ya göre, dolandırıcılar potansiyel kurbanlar hakkında bilgi sahibi olduklarını iddia eden tehdit edici mektuplar gönderiyorlar. Bu bilgileri gizli tutmanın bedelini de Bitcoin olarak ödemeleri isteniyor. Ele geçen bir mektupta yazılanlar şöyle:

Karından ve diğer insanlardan sakladığın kirli sırlarını biliyorum. Bu mektubu göz ardı edebilirsin, ya da 8,600 dolarlık gizlilik ücretini Bitcoin ile ödeyebilirsin.

Takip edilemediğinden Bitcoin şantaj için kullanılıyor

Birçok gözlemci, kripto para biriminin anonim niteliğinin, bu tür suç faaliyetleri için inanılmaz derecede yararlı olduğunu iddia ediyor. Kriptoların suçta takip edilememe özellikleri, ülkelerin çoğunda mali düzenleyicilerin odaklandığı önemli sorunlardan biri. Göreceli kripto teknolojisinin yeni olması ve nasıl çalıştığına dair sınırlı bir bilgi birikimi olması, mağdurların dolandırılmasını daha kolay hale getiriyor. Bu durumda kayıp fonlarının geri alınması açısından kendilerine daha az başvuru yapılmasına sebep oluyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin