Yeni bir ralli arayışındaki Bitcoin için izleyeceğiniz seviyeler
Yeni bir ralli arayışındaki Bitcoin için izleyeceğiniz seviyeler

Bitcoin, ralliye devam etmek için bu seviyeleri yeniden kazanmalı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, Kasım ayındaki yükseliş eğilimine devam etme şansı için şimdi 18.000 dolar seviyesini geri kazanmalı gibi gözüküyor.

Bitcoin (BTC), fiyatı tüm zamanların en yüksek değeri olan 20.000 dolara yaklaşırken önceki haftalarda önemli bir ivme gördü. Ancak, Bitcoin fiyatı, son 24 saat içinde ciddi şekilde düştü için bu görkemli ralli aniden kesintiye uğradı

 Kaynak: Coin360

Çoğu yatırımcı tüm zamanların en yüksek potansiyelini kutlarken, Bitcoin fiyatı 24 saatten kısa bir sürede % 15 düşüşle 19.500 dolardan 16.300 dolara kadar düştü. Kripto piyasalarının çoğunluğu da 26 Kasım’da tahtadaki koyu kırmızı altcoinlerle aynı şeyi yaptı.

Bitcoin, destek için bir önemli seviyeyi kaybediyor ve ağır bir şekilde düşüyor

18.400-18.700 dolar arasında tutulması gereken önemli alan kaybedildi. Bu alan, çeşitli nedenlerden dolayı destek olarak hayati önem taşıyordu. İlki, ani yükseliş trendinin başarısızlığı olabilir.

Bitcoin fiyatı bu destek seviyesinin altına düşerse, bu, önceki her direnci desteğe çevirme eğiliminin başarısız olduğu anlamına gelir.

Grafiğin gösterdiği gibi,  düşüş aşağı doğru bir zincir reaksiyonuna neden oldu. İkinci neden bu olabilir çünkü bu seviyeyi kaybetmek, düşüşü hızlandıran birçok kaybı (stop loss seviyeleri) tetikledi.

Daha önce, fonlama oranları çoğu borsada olumlu olduğu için, birçok tüccar büyük olasılıkla daha fazla yükseliş bekliyordu. Bu bozulma ve stop tetikleyicilerinin yakın zincir reaksiyonu, trendin tersine çevrilmesinin tipik bir sonucu olarak görülebilir.

Toplam piyasa değeri ise muhtemelen 400 milyar dolara düzeltilebilir.

Toplam kripto para piyasa sermayesinin haftalık grafiği genellikle çok daha net bir bakış açısı sunar.

Bu şekilde, toplam piyasa değeri 1.618 Fibonacci seviyesine ulaştı ve burada 600 milyar dolarlık aralığa benzer bir dirence ulaştı.

Daha da önemlisi, toplam piyasa değeri yeni bir yüksek zirve oluşturdu ve önceki direnç bölgesinin üzerine 400 milyar dolar ile kırıldı.

400 milyar doların üzerindeki bu kırılma, son birkaç yıldır -bu seviye zor bir engel teşkil ettiğinden- iki yıldan uzun bir süredir ilk çıkış oldu.

Bu nedenle, yeni bir boğa döngüsünün başlangıcında yeni desteğin oluşması ve kesinlikle sağlıklı olması gerektiğini doğrulamak için bu direnç seviyesine bir düzeltme beklenmelidir.

Daha da önemlisi, bu seviyeye doğru bir düzeltme, traderlar ve yatırımcılar tarafından potansiyel bir giriş aramak için sıklıkla kullanılan 0.35-0.382 Fibonacci bölgesi ile aynı hizada olacaktır.

Bitcoin için izlenecek seviyeler neler?

Bitcoin fiyat grafiği, 18.500-18.800 $ alanının altında bir kırılma gösteriyor ve bu, piyasa yeniden yükselişe geçerse kırılmaya karşı en önemli direnç olacak.

Ne olursa olsun, 15.800-16.300 dolar arasındaki bölge, tutulması gereken çok önemli bir destek bölgesi ve şu anda günlük grafikte tek olarak tutuluyor.

Bu bilgiler ışığında, Bitcoin 15.800-16.300 doların üzerinde kaldığı sürece, boğa piyasası büyük olasılıkla yeniden başlayacak.

Bununla birlikte, desteği tutamazsa, 13.800-14.200 dolara doğru daha fazla düzeltme yapılması beklenebilir. Bu seviye, bir sonraki yükseliş destek/direnç değişiminin gerçekleşebileceği 2019 yazının en yüksek seviyesi.

Daha yüksek zaman dilimlerinde, 18.000-18.200 dolar, kırılması gereken ilk engel. Çünkü bu, Bitcoin’in bugün erken toparlanmada kıramadığı seviyeydi. Eğer bu kırılırsa, izlenecek bir sonraki alan, bugünün aşağı doğru zincir reaksiyonunun başladığı 18.400-18.800 dolar aralığı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin