bitcoin
Bitcoin’de yeni bir ralliden önce 13.000 dolar gelir mi? Bunun için 3 farklı görüş var

Bitcoin rallisi başlıyor, altkoin sezonu beraberinde geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin rallisi başlıyor, altkoin sezonu beraberinde geliyor. Bitcoin fiyatı (BTC) geçtiğimiz 24 saatte yüzde 6 oranından fazla arttıktan sonra 8.800 doları aştı. Önemli kripto para birimi borsalarındaki hacimler güçlü kalmakta ve pazarın günlük işlem hacmi, geçen ay ilk kez 26 milyar dolara ulaştı.

Nisan ayı sonunda Bitcoin’in 10.000 dolara ulaşması muhtemel

21 Mart’ta Bitcoin, 9.200 dolar destek seviyesini test etti. Ancak orta vadeli büyüme için ivme sürdürmeyi başaramadı ve 8.200 dolarlık sıçrama yapmak için mücadele ettikten sonra iki hafta içinde 6.500 doların altına düştü. Bu noktada, BTC’nin Mart ayı sonunda dokunduğu 9.000 dolar seviyesini test etmesi ve bu seviyeyi geçerek Nisan ayı sonunda Bitcoin’in 10.000 dolara ulaşması muhtemel gözüküyor.

Kasım 2017’de, yatırımcılar 10.000 dolarlık seviyeyi psikolojik bir eşik ve kilit bir kilometre taşı olarak tanımladı. O zamanlar yatırımcılar, Bitcoin’in 10.000 dolar seviyesini kırarak önemli ölçüde artış göstereceğini tahmin etti. Bitcoin 10.000 dolarlık bölgeyi kırdıktan hemen sonra, 14.000 dolara ve nihayetinde 20.000 dolara yükseldi.

Bitcoin yeni bir ralli başlatmak için ideal bir konumda

Şubat ayında Bitcoin’in ilk düzeltmesinden bu yana, piyasa herhangi bir istikrar işareti gösteremedi. Alternatif kripto para birimlerinin (altkoinler) ve tokenlerin fiyatı, kısa vadeli Bitcoin eğilimini izledi ve Japonya ve Güney Kore’deki bölgesel borsaların hacmi önemli ölçüde azaldı.

Temel olarak, kripto para biriminin benimsenmesinin genel olarak artmaya başlamasıyla birlikte, Bitcoin hem kısa hem de orta vadede yeni bir ralli başlatmak için ideal bir konumda.  2017’nin sonlarında, kripto para piyasasına giren spekülatörlerin çoğunluğu, FOMO’yu ya da kaçırma korkusunu tüketti. Kripto para birimlerinin yapısı ve temelleri hakkında sağlam bilgi yoktu.

“Önümüzdeki iki yıl içinde Bitcoin, 100.000 dolara ulaşacak.”

Son beş ayda, kripto parazit farkındalığı büyük ölçüde arttı ve çok sayıda yatırımcı, merkezi olmayan finansal ağların ve kripto para birimlerinin temellerini anlamaya başladı. Bu nedenle, fintech şirketi Smart Valor’un CEO’su Olga Feldmeier, önümüzdeki iki yıl içinde, Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşacağını ve 2018 yılında Bitcoin’in 20.000 dolar seviyelerinden önceki yüksek seviyesine geçeceğini belirtti. Olga Feldmeier konuya yönelik şunları söyledi:

2017 yılının sonunda Bitcoin için bu yıl elde edilen yüksekliğe geri döneceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki iki yıl boyunca hala 100.000 dolarlık bir değere ulaştığımızı görebileceğimizi tahmin ediyorum.

Bitcoin rallisi başlıyor, altkoin sezonu onu takip ediyor

Altkoin sezonu başladı. Küçük kripto para ve tokenler tutarlı performanslarla yükselmeye devam ediyor. Bugün, STORM gibi birkaç token, Bitcoin’e karşı yüzde 30’un üzerinde ve ABD dolarına karşı yaklaşık yüzde 40’lık bir kazanç kaydetti.

Yatırımcılar kripto para piyasasında daha fazla güven kazandı. Şimdi daha yüksek volatilite ve daha düşük likidite ile kripto para yatırımları yaparak daha fazla risk almaya istekli. Yine de, Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin, çoğu altkoinin veya tokenin değerlemesinin haklı gösterilemeyeceğini ve aşırıya kaçtığını belirtiyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin