Avrupa Birliği kripto paralara el attı!
Avrupa Birliği kripto paralara el attı!

Avrupa Birliği kripto paralara el attı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği kripto paralara el attı! Avrupa Birliği oy birliğiyle kripto para birimlerinin daha yakın bir şekilde düzenlenmesi için bir anlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği kripto paraları sıkı bir şekilde düzenliyor

Avrupa Konseyi Aralık 2017’de kripto paraların kara para aklamada ve terörizmin finansmanı konusundaki kötüye kullanımlarının önlenmesi için düzenleme teklifi sundu. Yapılan teklif Avrupa Birliği’nin internet sitesinden duyuruldu.

Kripto para borsaları ve emanetçi cüzdan sağlayıcıları ile ilgili anonimliğin tamamen ortadan kaldırılmasını amaçlayan yeni mevzuat, 60 çekimser olmak üzere 574 kabul ve 13 red oyuyla kabul edildi. Avrupa Birliği Parlamentosu üyesi Krisjanis Karins konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Suç davranışları hala değişmedi. Suçlular yasa dışı gelirlerini aklamak veya terörizmi finanse etmek için anonimlik kullanmakta. Bu yeni yasa vatandaşlarımıza yönelik tehditlerin kaynağına ulaşmamızı sağlayacak. Şirketlerin arkasındaki isimleri öğreneceğiz ve düzenlemeleri sıkılaştırarak yasa dışı eylemlere önlemeye çalışacağız.

Yeni düzenlemelere göre, kripto para borsaları kayıt yaptırmak zorunda

Yeni düzenlemelere göre, kripto para borsaları ve hizmet sağlayıcıları kayıt yaptırmak ve müşteri doğrulama gerekliliklerine bağlı kalarak müşteriler için durum tespit kontrolleri uygulamak zorunda kalacak. Hollanda eş raporcularından Judith Sargentini kara para aklama ile milyarlarca euronun kaybolduğunu vurguladı. Vergi kaçakçılığının önlenmesi halinde korunan para ile okullar, hastaneler ve faydalı harcamalar yapılabileceğini de söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

Bu yeni mevzuat ile, mali durumun müşteri durum tespiti için görevlerini genişleterek daha sert tedbirler getiriyoruz.

Bütün kripto para hizmet sağlayıcılarını kapsayan yenilenmiş yönerge Avrupa Birliği’nin resmi gazetesinde yayınlanacak ve 3 gün sonra yürürlüğe girecek. Avrupa Birliği üyelerinin kuralları kendi yasalarını uygun hale getirmesi için 18 ay süresi olacak.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin