Bugün Bitcoin Pizza Günü: 2 pizzaya 10.000 BTC ödeneli 10 yıl oldu
Bugün Bitcoin Pizza Günü: 2 pizzaya 10.000 BTC ödeneli 10 yıl oldu

Bitcoin Pizza Guy’a soruldu: Uyuyamadığın geceler var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Laszlo Hanyecz dünyanın en pahalı pizzasını yediği için Guinness Dünya Rekorunu elinde tutabilir. İşin garip kısmı ise Bitcoin fiyatı artıkça Hanyecz’in rekoru daha kırılmaz seviyelere ulaşıyor.

Bitcoin “60 Minutes” programında

Anderson Cooper’ın ev sahipliği yaptığı Amerika’daki en popüler TV şovlarından biri olan “60 Dakika”, geçtiğimiz günlerde “Bitcoin’s Wild Ride” adı verilen ve kripto para birimi merkezli bir bölüm yayınladı. Endüstri uzmanlarından olan Bitcoin evangelisti Charlie Shrem ve kripto çevrelerinde yaygın olarak “Bitcoin Pizza Guy” adı verilen Laszlo Hanez ile röportaj yaptı.

Bitcoin ve kripto paralar için bu program oldukça önemliydi. Çünkü ilk defa böyle geniş izleyici kitlesi olan bir TV programında Bitcoin boy gösteriyordu. Tabi bu ilk program olunca Bitcoin tarihinde ilk kripto alışverişi yapan Bitcoin Pizza Guy’ın ekranda görünmesi oldukça anlamlı geldi.

Tüm zamanların en kötü yatırımı

Durum böyle olunca Hanyecz, programın mutlak vurgusuydu. 2010’da iki Papa John’un pizzalarına 10.000 BTC harcadı. Daha sonra bu işlem 22 Mayıs’ta Bitcoin Pizza Günü olarak kutlandı.

Ancak, bu tarihi olay, bu iki pizzanın göze çarpan değerinin 800 milyon dolara ulaşmasından kaynaklanıyor. Bu muhtemelen tüm zamanların en kötü yatırımlarından biri olmasına karşın, Hanyecz, kayıp servetine odaklanmasının sağlıklı olmayacağını düşünüyor.

Program sunucusu Anderson Cooper şu soruyu sordu:

Uyuyamadığın veya terlediğin geceler var mıydı (kahkahalar), “Bu pizzaları almasaydım 800 milyon doları alabilirdim” dediğin oldu mu?

Laszlo Hanyecz ise bu durumun ne kadar trajik olduğunu belirten şu cevabı verdi:

Bence böyle düşünmek benim için iyi değil

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin