Avrupa Merkez Bankası Bitcoin’in reel ekonomiye etkisi hakkında rapor yayınladı
Avrupa Merkez Bankası Bitcoin’in reel ekonomiye etkisi hakkında rapor yayınladı

Avrupa Merkez Bankası Bitcoin’in reel ekonomiye etkisi hakkında rapor yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası, ne Bitcoin ne de başka bir kripto paranın Avrupa’nın finansal istikrarını tehdit etmediğine dair bir belge yayınladı.

Bitcoin henüz çok küçük

Avrupa’nın başlıca finans kurumu ECB Cuma günü, sanal varlıkların toplam değerinin geleneksel finansal sisteme kıyasla oldukça küçük olduğunu söyleyen bir belge yayınladı. Ayrıca, Avrupa bankalarının dijital varlıklarda önemli bir iştiraki bulunmadığını yazdı.

‘Reel ekonomi üzerindeki etkisi yok’

ECB’nin raporu, dijital para birimlerinin şu  andaki Fiat’ın yerini alamayacakları için reel ekonomiyi etkileyecek kadar güçlü olmadığını iddia ediyor. Belge, şu anda sadece birkaç satıcının hizmetler ve ürünler için ödeme olarak Bitcoin veya altcoin kabul ettiğini söylüyor.

Dolayısıyla, reel ekonomi veya para politikası üzerindeki etki önemsizdir. Raporun yazarları ayrıca, kriptonun gelecekte geleneksel paranın yerini alabileceğinden de şüphe ediyor.

ECB, CBDC’yi başlatma fikriyle hareket ediyor

Şu anda ECB, kendi kripto parasını (CBDC – merkez bankasının dijital bir kripto parası) başlatmayı düşünmüyor, ancak Avrupa Merkez Bankası, dijital ekonominin hızlı gelişimi nedeniyle bu alanı incelemeye karşı değil. Bu konu raporda şu şekilde belirtiliyor:

Prensip olarak, bir CBDC, halkın dijital ekonomi ve güvenlik gereksinimlerini karşılayan, kullanıcı dostu, risksiz bir varlık olarak tasarlanabilir. Ancak, kriptoaktif varlıklar AB ödeme hizmetlerinin mevcut düzenlemesinin ötesine geçiyor. Ayrıca, mevcut düzenleyici rejime uygun olarak, kriptoaktif varlıklar, AB mali piyasa altyapısına (FMI) zor ayak uydurabilir.

AB’nin merkez bankası, hükümetin uygun düzenleyici kuralları olması koşuluyla, doğmakta olan teknolojinin tüm potansiyel risklerinin yönetilebileceğine inanmaktadır.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin