Japon kripto borsası Coincheck kaldıraç ticaretini sonlandırıyor
Japon kripto borsası Coincheck kaldıraç ticaretini sonlandırıyor

Japon kripto borsası Coincheck kaldıraç ticaretini sonlandırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tokyo merkezli kripto borsası Coincheck, bu sabah yaptığı duyuruda kaldıraçlı ticaret hizmetini sonlandırdığını açıkladı.

Uzlaştırma ve transfer için son tarih

Kaldıraçlı kripto ticareti için planlanan bitiş tarihi, 13 Mart 2020 Cuma günü saat 12: 00 olarak belirlendi. Müşterilerin daha sonra Coincheck’in kaldıraç hesabındaki Japon yeni bakiyesini kendi alım satım hesaplarına aktarmak için 2020 Mart ayının sonuna kadar süreleri olacak.

Bitiş tarihi itibarıyla kapatılmayan pozisyonlar otomatik olarak kapatılır ve kaldıraç hesabına aktarılan bakiyeler otomatik olarak kapatılacak. Benzer şekilde, Mart ayı sonunda devredilemeyen herhangi bir kaldıraç hesabı bakiyesi bu tarihten sonra otomatik olarak aktarılacak.

Kaldıraçlı işlemlerin işlem geçmişine hala erişilebilmesine rağmen, kaldıraçlı kripto para işlemleri için yeni emirler derhal askıya alınmakta.

Ekim ayında kaldıraç oranı düşürülmüştü

Coincheck bu yılın Ağustos ayının sonunda hizmeti geçici olarak askıya almış 31 Ekim’de yalnızca kaldıraçlı kripto para işlemine devam etmişti. Bitcoinist’in bildirdiği gibi, bu, önceki 5x’lik sermaye oranın % 20 düşüşle, 4x’lik bir kaldıraç sermayesi uyguluyorlardı.

Coincheck, kararın  Japonya Sanal Döviz Alım Satım Birliği (JVCEA) kılavuzlarına uymak için olduğunu açıkladı. Bu kendi kendini düzenleyen kurum, Nisan 2018’de kurulmasından bu yana Japonya’daki kripto ticareti ile ilgili kaldıraç oranını sınırlamaya odaklanmıştı.

Coincheck’in şimdilik, belki de müşterinin ilgisini çekmemesi nedeniyle kaldıraçlı kripto ticareti yapmamaya karar vermiş gibi görünüyor.

Coincheck ifadesinde, kullanıcılara kullanılabilirliği geliştirmeye devam edeceği ve müşteriler tarafından desteklenecek yeni hizmetler üzerinde çalışmaya devam edeceği konusunda güvence veriyor.

Ana Şirket Monex Bitcoin adaptasyonunu artırıyor

Coincheck’in ana şirketi Monex Bitcoin alımını artırmaya yönelik girişimler başlatıyor. Eylül ayında bir Coincheck hesabı olan hissedarların BTC’de 500 Yen (5 $) ödül alacağını açıkladı.

Ardından Ekim ayında, müşterilerin BTC ile yerel gaz faturalarını ödemeleri durumunda % 3 indirim almasını sağlayan bir program başlatmıştı.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin