ABD’nin iddiaları çürütülüyor: Bitcoin para aklamada 800 kat geride
ABD vatandaşı Costanzo Bitcoin ile kara para aklama suçundan cezaya çarptırılıyor

ABD’nin iddiaları çürütülüyor: Bitcoin kara para aklamada doların çok gerisinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni araştırmalar, ABD dolarının, iki para biriminin yasa dışı kullanılması söz konusu olduğunda Bitcoin’i geride bıraktığını gösteriyor.

Dolar, Bitcoin’den 800 kat daha fazla kara para aklıyor

Kripto araştırma firması Messari’ye göre, dark web’te harcanan her 1 dolarlık BTC karşılığında 800 dolar nakit para aklanıyor. Messari, karşılaştırma için Chainalysis ve Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nden sağlanan verileri kullandı.

CNBC grafik analizi Joe Kernen, yakın zamanda, para aklama, uyuşturucu ticareti ve diğer yasa dışı faaliyetler için doların kullanılmadığını söyleyerek herkesi şaşkına çeviren ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin’in son yorumlarını çarpıtıcı buldu.

Mnuchin, şöyle demişti:

“Mevcut sistem yasadışı faaliyetler için hiç kullanılmadı.”

Bitcoin’in, finansal sistem için gerçek bir risk oluşturmasını engellemek için İsviçre’deki banka hesaplarında karşılığı olmadığından emin olacağız. ”

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebooksayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin