Hindistan yönetimi ülkede Bitcoin ve kripto konusunda 'açık fikirli' olacak
Hindistan Bitcoin'i yasadışı ilan edecek adımlar atıyor

Bitcoin P2P ticaretinde lider ülke el değiştirdi: Çin, yerini Hindistan’a bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan’daki Yüksek Mahkeme, Merkez Bankası tarafından Bitcoin’e uygulanan yasağı kaldırdıktan sonra Hindistan’ın kripto varlıkları kullanımı büyük ölçüde arttı.

Çin ve Hindistan, Bitcoin P2P ticaretinin yüzde 30’unu çekiyor

Dünyanın en kalabalık iki ülkesi Hindistan ve Çin’i ele alan Arcane Research’ün mevcut istatistikleri, şu anda bu iki ülkenin P2P Bitcoin hacimlerinin %30’undan fazlasını oluşturduğunu ortaya koydu.

Bununla birlikte Hindistan’ın Çin’i geride bıraktığı ortaya çıktı. Yargıtay kararından bu yana P2P Bitcoin hacmi ülkede %87 arttı.

Analistler, bu büyümeden sorumlu faktörleri anlamaya çalıştılar: Bazıları bunu, dolar karşısında sürekli değer kaybeden Hint rupisi enflasyon oranına bağladı. Diğer bir neden ise ülkenin büyük bir göçmen dövizi ekonomisine sahip olması olabilir.

Yalnızca 2019’da Hindistan’a 80 milyar dolardan fazla para gönderildi. Bu tek başına ülkenin toplam GSYİH’sinin %3’ünü oluşturuyor.

Bu büyüme nasıl gerçekleşti?

Ucuz işlem ücretleri ve bu tür işlemlerin teslim edilme hızı nedeniyle, havale işleminin bir kısmının Bitcoin veya diğer kripto varlıklarında yapılmış olma olasılığı söz konusu. Bu da muhtemelen bu tür kripto para transferlerinde uzmanlaşmış Paxos’un yükselişinde de rol oynadı.

Bitcoin hacim ticaretindeki büyümenin bir diğer sebebi ise ülkedeki finansal kapsayıcılığın olmaması. Hindistan’da vatandaşların çoğunun banka hesap numarası yok. Bitcoin, hesabı olmayanları küresel dijital ekonomi sistemine dahil edebiliyor.

Kripto alanındaki yenilikler Bitcoin hacminin büyümesine yol açarken Ethereum akıllı sözleşmesine dayanan flashloans gibi merkezsiz finans projeleri de büyümeyi alevlendiren unsurlar arasında yer aldı.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin