Ünlü analist uyardı: “Bitcoin’de yatırımcı içgüdüsü hayal kırıklığına uğratabilir”
Ünlü analist uyardı: “Bitcoin’de yatırımcı içgüdüsü hayal kırıklığına uğratabilir”

Bitcoin oynaklık verisi alarm verdi: Son görüldüğünde fiyat 3.200 dolara düşmüştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler kripto para birimi veri analizi şirketi Skew, mevcut oynaklık seviyelerine ilişkin çarpıcı bir veri yayımladı. Verilere göre şu anki volatilite düzeyi, Kasım 2018’de Bitcoin fiyatı 3.200 dolara düşmeden önceki seviyesine geldi.

Bitcoin oynaklığı en son bu kadar düştüğünde fiyat 3.200 dolara gerilemişti

Skew’den elde edilen bilgilere göre Bitcoin’in 10 günlük (realized) oynaklığı %20 seviyesine ulaştı. Bu tarihsel olarak oldukça düşük bir sayı. Bu seviyeye en son ulaştığımızda, Bitcoin fiyatı kısa bir süre sonra Kasım 2018’de büyük bir çöküş yaşamıştı.

Kasım 2018, Bitcoin fiyatı için önemli bir dönemdi. Kasım ayında fiyat 6.500 dolardan düşmeye başladı ve aralık başında 3.200 dolar ile tarihi diplerinden birine ulaştı.

BTC dar bir aralıkta işlem görüyor

Gerçekleşen oynaklık, yaygın olarak tarihi oynaklık olarak da adlandırılan bir terimdir ve geçmişteki oynaklık düzeylerini açıklar. Öte yandan zımni oynaklık, piyasanın gelecekteki volatilite değerlendirmesine atıfta bulunur.

Son birkaç hafta fiyat gelişmeleri açısından oldukça durgundu. Birkaç istisna dışında, Bitcoin genelde dar bir aralıktaydı.

Spot satışlar düşüyor

Bu, farklı spot borsalardaki toplam işlem hacmine de yansıdı. Fiyat mart ayına göre %78 artarken spot satışlar %28 düştü. Aynı zamanda, Bitcoin’in gerçekleşen piyasa değeri son zamanlarda 107 milyar dolarlık yeni bir rekor kırdı ve uzun vadeli yatırımcıların piyasaya güvendiklerini doğruladı.

Tanınmış kripto para trader’ı ve analisti Josh Rager’e göre, Bitcoin’in grafiği önümüzdeki haftalarda artan bir oynaklığa işaret ediyor. Başka bir deyişle, Bitcoin fiyatının, uzun süre düşük volatilite gösterdikten sonra her iki yönde ciddi bir dalgalanma göstermesi çok yaygın bir durum.

Ayrıca insanlar BTC’lerini satmak için teşvik edilmediklerini hissettiklerinden, düşük volatilitenin artan HODLing ile ilişkilendirilebileceğini belirtmek gerek.

Bu arada ünlü bir stratejist yükseliş beklediği 9 kripto para birimini açıkladı. Buradan okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin