YouTube'un lider analisti: “Bitcoin fiyatı bu ay 8.000 dolara kadar düşebilir.”
YouTube'un lider analisti: “Bitcoin fiyatı bu ay 8.000 dolara kadar düşebilir.”

Bitcoin ortalama günlük fiyat değişimi son 9 yılın en düşük seviyesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı 2018’de beklendiği kadar olumlu değildi. Gerçekten de, Bitcoin tüm kripto endüstrisini etkileyen bir ayı trendi yaşadı. Buna paralel olarak, bu yıl, Bitcoin’in ortalama günlük fiyat değişimi son dokuz yılın en düşük seviyesindeydi.

Bitcoin en yüksek ortalaması 2013 yılında gerçekleşti

Jameson Lopp, tanınan bir cypherpunk ve CasaHODL’un CTO’su 2018’in son günlerinde bir tweet paylaştı. 2018’de Bitcoin’in günlük ortalama değer değişikliği %-0,33’tü. Bu, 2010’dan beri en düşük değer. 2017’de, günlük ortalama değer değişikliği, günde %0,78 artış kaydederek tarihteki üçüncü en büyük değere ulaştı.

Günlük ortalama değer değişiminin en büyük olduğu yıl, Bitcoin’in günlük ortalama %1,11 oranında bir fiyat kaydettiği 2013 yılında gerçekleşti. Takip eden yıllar, günlük ortalama %0,82, 2017 ise % 0,78 ile 2010 yılında gerçekleşti. En kötü performans gösteren yıllardan biri 2018 idi, 2014’te, günlük ortalama değer %-0,25 ve 2015 günlük ortalama %0,09 olarak kaydedildi.

Görüşler ikiye ayrıldı

Ayı piyasasının henüz bitmediğine inanan birkaç kişi var. Nitekim, Morgan Creek Digital Assets’in kurucusu Anthony Pompliano, CNBC ile yaptığı konuşmada Bitcoin’in 3.000 dolara yakın bir seviyeye düşebileceğini söyledi. Tone Vays’ta kısa vadede düşüş öngören analistlerden. Bitcoin’in bir kez daha sıçramadan önce 1.300 dolara kadar düşebileceğine inanıyor.

Birkaç kripto analisti 2018’de Bitcoin’in daha fazla büyümesini öngördü, ancak çoğu asılsız çıktı. Kullanıcıları kripto para birimlerine yatırım yapmanın olası riskleri konusunda uyaran az sayıdaki kripto savunucularından biri olan Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, 2017 yılının sonunda Twitter’da, Litecoin’in (LTC) 20 dolara düşebileceğini yazdı. LTC birkaç hafta önce 23 dolara kadar düştü.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin