Bitcoin balinası yatırımcıları uyardı:
Bitcoin balinası yatırımcıları uyardı: "Halving yanılgısına düşmeyin!"

Bitcoin 5 Aylık düşüş trendini Ocak ayında sonlandırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değerine göre lider kripto para 31 Aralık’ı 3.689 dolarlık fiyatı ile kapattı. Ve aylık açılış fiyatı 4.241 dolardan yüzde 13 oranında düşüş kaydetti. CoinDesk’in Bitcoin Fiyat Endeksi’ne (BPI) göre, bu, beşinci aylık düşüşün görülmesi ile Kasım 2011’den bu yana en kötü performans olarak kayda geçti.

Bitcoin Kasım 2011’den beri en kötü aylık performansını gösteriyor

O zamanlar, BTC 20 doların altında işlem görmüştü ve beş ay içinde Kasım 2011’e kadar yüzde 81 oranında değer kaybetmişti. İlerleyen aylarda ise eğilim boğaların lehine sonuçlanmıştı. BTC, Aralık 2011’de yüzde 59 oranında değer kazandı ve Kasım 2013’de görülen 900 doların üzerindeki rekor seviyelere kadar yükseliş yaşadı.

Bitcoin, bu ay kazanım kaydederek geçmişi tekrar edebilir. Sonuçta, kripto paranın aşırı satıldığı görülüyor. Son beş ayda yüzde 52 ve 2018’de yüzde 70 oranında değer kaybetti. Ayrıca, Aralık 2017’de görülen 20.000 dolarlık rekor seviyeden yüzde 80 oranında düştü.

Bununla birlikte, kritik temel ölçümlerin hala ayılar lehine olması enerji eksikliğine neden olabilir. Örneğin, 108 seviyesinde izlenen ağ değeri iletimi (NVT) oranı hala alım koşullarını gösteriyor.

Ayrıca, teknik tablolarda, uzun vadeli bir yükseliş tersine dönme eğilimi, 5,547 dolarda konumlanan 21 aylık üssel hareketli ortalamanın (EMA) üstünde teyit edilebilir.

BTC, yazım esnasında Binance borsasında 3.811 dolardan işlem görüyordu. Son 24 saatlik periyota ise yüzde 3,30 oranında artış kaydetti.

BTC/USD günlük grafiği

Bitcoin, genel olarak ters baş-omuzlarda yükseliş eğilimi gösteriyor. Ve günlük grafikte boyun eğrisi dirençleri 4,180 seviyesinde bulunuyor.

Bu seviyenin üzerinde bir kapanış, 5.200 Dolar kapısını açabilir. (ölçülen taşıma yöntemine göre hedef).

Daha da önemlisi, 3 günlük grafikte alış yönlü baskı durumunda 4.180 dolarlık direncin kısa vadede denebileceğini gösteriyor.

BTC/USD 3 günlük grafiği

Yukarıda görüldüğü üzere BTC, Aralık ayında 3.122 doların altını gördü. Bu nedenle, Aralık ortasındaki göreceli güç endeksinin (RSI) pozitif sapması ile ortaya çıkan yükseliş görüşü halen geçerliliğini koruyor.

BTC/USD 4 saatlik grafik

4 saatlik grafikte, 100 hareketli ortalama,  200 HO’nun üzerinde seyrediyor. Ve en düşük direnç seviyesinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Grafikte ayrıca bir yükseliş deseni olarak kabul edilen düşen bir kanaldan bir kopma da görülüyor. BTC, bu nedenle, 4,200 doların üzerindeki daha yüksek seviyeleri tekrar test edebilir.

Sonuç

  • BTC, beş aylık seri kayıplarını Ocak ayında sonlandırabilir.
  • Ters baş ve omuz kopması, doğrulandığı takdirde, 3 günlük grafikte görülen RSI’nın yükseliş farklılığını teyit edilecek olup kısa vadede 5.000 dolar denenebilir.
  • BTC’nin Ocak ayındaki yükseliş beklentileri, fiyatların 27 Aralık’ın düşük seviyesi 3.566 doların altına gerilemesi durumunda sonlanabilir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin