Bitcoin opsiyonları hacmi rekor kırdı! BTC fiyatı ne durumda?
Bitcoin opsiyonları hacmi rekor kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

Bitcoin opsiyonları hacmi rekor kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin opsiyonları bugüne kadarki en yüksek günlük hacmine ulaştı. Kripto para araştırma firması Skew tarafından sağlanan verilere göre, 9 Mart’ta yaklaşık 200 milyon dolarlık Bitcoin opsiyonu işlem gördü.

Şubat ayı sonunda 175 milyon dolara ulaşan BTC opsiyonları hacmi, ardından 50 milyon dolara kadar düşmüştü. Ancak son dönemdeki atak sonrasında hacim 198 milyon dolara ulaştı ve tüm zamanlar rekorunu kırdı.

BTC’de volatilite devam edebilir

Deribit, Bitcoin opsiyon pazarında günlük 170 milyon dolarlık etkileyici bir hasılat oluşturmaya ve pazarın yaklaşık %87’sine hükmetmeye devam ediyor. Deribit’in ardından OKEx 25 milyon dolarla ikinci, CME 2,1 milyon dolarla üçüncü ve LedgerX 1,6 milyon dolarla dördüncü sırada.

Opsiyon piyasası üzerindeki hareketlenme aylar içinde tüm kripto para piyasasına yayıldı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, sadece Bitcoin blok zincirinde 785 binden fazla BTC ticareti yapıldı.

Bitcoin türevleri pazarındaki yeni başarı, dijital varlık yatırımcıları için olumlu bir işaret olarak görülüyor. Bitcoin, yıl başında hızla artarak 10.500 dolarlık direnç seviyesine dayandıktan sonra dramatik bir şekilde düştü.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde önde gelen kripto para birimi, önemli bir fiyat düşüşüne sahne olarak 7 bin 700 dolara ulaştı. Bitcoin, yazı yazıldığı sırada 7 bin 875 dolar civarında işlem görüyor.

Bu oynaklığın mayıs yarılarına kadar sürmesi bekleniyor zira halving etkinliği bu ay gerçekleşecek. Bu sebeple piyasaların 2020’nin ikinci çeyreğinde çok daha fazla oynaklık göstereceği düşünülüyor. Buna ek olarak, opisyonlar birden fazla pazarda yaygınlaştıkça fiyatın daha büyük dalgalanmalar kaydetmesi muhtemel.

Günlük Bitcoin grafiği

Son 24 saatte %1,14 değer kazanan BTC, bu haberin yazıldığı esnada 7 bin 875 dolardan işlem görüyor.

zycrypto

10 Mart Bitcoin analizi: 5 ayın en kötü gününü geçiren BTC ne yapacak?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin