featured

Bitcoin opsiyon sözleşmeleri sona ererken BTC 6 haftanın en düşük seviyesinde: Ayı piyasası devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık 18.000 Bitcoin opsiyon sözleşmesi, 4 Ağustos’ta sona erecek. 530 milyon dolar civarında bir nominal değere sahip olan bu sözleşmeler, geçen haftaki vade sonu etkinliğinden oldukça düşük. Ayrıca piyasa hacmi ve volatilite baskılanmaya devam ettiği için BTC fiyatları, son altı haftanın en düşük seviyesinde seyrediyor.

Bitcoin opsiyonlarının sona ermesi

Yarım milyar dolar değerindeki vadesi dolan sözleşmelerin maksimum pain point seviyesi 29.500 dolardır. Pain point, en fazla açık sözleşmenin bulunduğu fiyat seviyesini ifade eder. Aynı zamanda sözleşmelerin vadesi dolduğunda en fazla zararın oluşacağı seviyedir.

Ayrıca BTC opsiyon sözleşmelerinin bugün sona eren dilimi 0,38’lik bir satım/alım oranına sahiptir. Bu da çok daha fazla alım ya da uzun kontratın satıldığı anlamına geliyor.

Greeks Live, düşük piyasa oynaklığının bir faktör olduğunu açıkladı:

“Düşük volatilite 6 hafta boyunca devam etti ve büyük vadeli zımni volatilite mart ayından bu yana neredeyse tek taraflı bir düşüş trendinde, bu da Vade Sonu Fiyatlarını uzun bir süre boyunca maksimum en fazla zararın oluşacağı seviyeye yakın tuttu.”

Bitcoin

Haftalık opsiyon zımni volatilitesinin (IV) hâlâ sadece yüzde 25 seviyesinde olması, ayı piyasasının sona erdiğine işaret etmiyor.

ETH opsiyonları ve BTC fiyat görünümü

Ayrıca bugün sona eren ve nominal değeri 400 milyon dolar olan 217.000 Ethereum opsiyon sözleşmesi bulunmaktadır. ETH sözleşmelerinin put/call oranı 0,69 ve maksimum zararına satış noktası 1.850 dolar.

Düşük volatilite, kısa süre önce işlem hacimlerinde düşüş bildiren Coinbase gibi şirketleri de etkiledi. Coinbase finans müdürü Alesia Haas, “Bu, uzun yıllardır gördüğümüz en düşük volatilite.” dedi.

Bitcoin piyasaları bu hafta çok az hareket etti ve varlık fiyatları geçen cuma günü olduğu gibi aynı seviyede seyretti. BTC şu anda 29,212 dolardan işlem görüyor ve son 24 saat içinde çok az değer kaybetti.

Bitcoin fiyatları 22 Haziran’dan bu yana düşüş eğilimi gösterdikten sonra şu anda altı haftanın en düşük seviyesinde seyrediyor. Yılın başından bu yana hâlâ yüzde 76 artış gösterdi, ancak ayı piyasası muhtemelen henüz bitmedi.

Bitcoin Opsiyon Sözleşmelerinin Kripto Piyasasındaki Etkisi

Opsiyonlar, kripto piyasasında önemli bir rol oynar. Opsiyonlar, yatırımcıların risklerini azaltmalarına ve karlarını artırmalarına yardımcı olur.

Opsiyonlar, yatırımcıların risklerini azaltmak için kullanabileceği bir araçtır. Örneğin, bir yatırımcı, Bitcoin fiyatının düşeceğinden endişe ediyorsa, Bitcoin satış opsiyonu satın alabilir. Bu, yatırımcının Bitcoin fiyatının düştüğü takdirde, belirli bir fiyattan Bitcoin’leri satma hakkını elde etmesini sağlar. Bu, yatırımcının zararını sınırlamasına yardımcı olur.

Opsiyonlar, yatırımcıların karlarını artırmak için de kullanabileceği bir araçtır. Örneğin, bir yatırımcı, Bitcoin fiyatının yükseleceğinden umutluysa, Bitcoin satın alma opsiyonu satın alabilir. Bu, yatırımcının Bitcoin fiyatının yükseldiği takdirde, belirli bir fiyattan Bitcoin’leri satın alma hakkını elde etmesini sağlar. Bu, yatırımcının kârını artırmasına yardımcı olur.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin