featured

Chainlink fiyatı iki haftada yüzde 15 düştü: LINK rallisi bitti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chainlink (LINK) fiyatı 3 Ağustos Perşembe günü 7,20 dolara düştü. Bu, 20 Temmuz’da kaydedilen temmuz zirvesi olan 8,46 dolardan yaklaşık yüzde 15’lik bir düşüşü temsil ediyor. Zincir içi veriler, uzun vadeli sahiplerin artık LINK fiyat rallisinin sona ermiş olabileceği korkusuyla işlem yaptıklarını ortaya koyuyor.

Chainlink uzun vadeli sahipleri panik modunda!

Chainlink bu hafta uzun vadeli sahiplerinin yoğun satış baskısına maruz kaldı. Santiment’in Age Consumed verilerine göre, LINK fiyatı 28 Temmuz civarında 7,90 doların altına düştüğünde satışlar yoğunlaştı.

LINK

Age Consumed, uzun vadeli yatırımcıların alım satım faaliyetlerini, son zamanlarda işlem gören token sayısını en son hareket ettikleri günden bu yana geçen gün sayısıyla çarparak değerlendirir.

Yukarıda da görüldüğü üzere Age Consumed’daki sürekli artışlar, uzun süredir elde tutulan coinlerin hareket hâlinde olduğu anlamına gelmektedir. Görünüşe göre uzun vadeli sahipler arasındaki bu satış, devam eden yüzde 15’lik fiyat geri çekilmesinde kritik bir rol oynamıştır.

Kripto balinaları temkinli büyümeye başladı!

Ayrıca, Chainlink balinaları da geçtiğimiz hafta boyunca alım satım faaliyetlerini önemli ölçüde azalttı. Bu durum, uzun vadeli yatırımcılar arasında artan düşüş eğilimini yansıtıyor.

Chainlink balinalarının 20 Temmuz’da 527 Büyük İşlem gerçekleştirdiği görülüyor. Geçtiğimiz hafta boyunca balinalar alım satım faaliyetlerini kademeli olarak azalttı. Chainlin, 2 Ağustos’ta 20 Temmuz’a kıyasla yüzde 78’lik bir düşüşle 139 büyük işlem gerçekleştirdi.

Chainlink

Büyük İşlemler metriği, 100.000 doları aşan günlük işlem sayısını toplayarak kurumsal ve yüksek net değerli yatırımcılar arasındaki alım satım faaliyetini değerlendirir. Balinalar alım satım faaliyetlerini azalttığında, piyasa likiditesi düşer ve tüccarlar genellikle siparişleri karşılamak için fiyatları düşürmek zorunda kalır.

Boğalar büyük yatırımcıların satış baskısını karşılayacak yeterli piyasa talebini toplayamazsa devam eden LINK fiyat düzeltmesi daha da uzayabilir.

LINK fiyat tahmini: Potansiyel ayı dönüşü 6,50 dolar seviyesinde

Global In/Out of Money Around Price (GIOM) verilerine göre, LINK ayılarının önünde duran bir sonraki önemli arz duvarı 6,50 dolar destek seviyesinde. Aşağıda gösterildiği üzere, 67.270 adres ortalama 6,57 dolar fiyattan 561 milyon LINK tokenı satın almıştır. Ancak Chainlink fiyatı bu destek seviyesinin altına düşerse LINK fiyat rallisi sona erebilir.

Yine de uzun vadeli yatırımcılar satışları durdurmaya karar verirse boğalar 8 dolara doğru bir toparlanmayı zorlayabilir. Bununla birlikte ortalama 7,51 dolar fiyatla 64 milyon LINK tokenı satın alan 35.370 adres önemli bir direnç oluşturabilir. Bununla birlikte, boğalar bu direnç seviyesini tersine çevirebilirse LINK 8 dolarlık kilometre taşını geri alabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin