featured
Man hands showing golden bitcoin as virtual money on digital world map background

Bitcoin opsiyon sözleşmeleri, ETF başvurularından nasıl etkileyecek? İşte yatırımcılar için püf noktalar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BlackRock ve diğer birkaç firma borsa yatırım fonları için başvuruda bulunduğundan beri kurumsal yatırımcılar Bitcoin türevlerine ve opsiyon sözleşmelerine çok daha fazla ilgi gösteriyor. Önde gelen varlık yöneticileri tarafından borsa yatırım fonları için yapılan çok sayıda başvurunun ardından profesyonel yatırımcılar Bitcoin fonlarına geri dönüyor.

Sonuç olarak blockchain analiz firması Glassnode’a göre, opsiyon sözleşmeleri için açık faiz (OI) 13,8 milyar dolara yükseldi. Firma ayrıca Bitcoin opsiyonlarına yönelik talepteki artışın OI’yi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 15,1 milyar dolara yaklaştırdığını da sözlerine ekledi:

“Bu durum, piyasa yatırımcılarının risk tanımlı türev araçlara olan maruziyetlerini artırdığını gösteriyor.”

Bitcoin opsiyon talebi artıyor

Açık faiz, vadesi gelmemiş türev sözleşmelerinin toplam sayısını ifade eder. Bir vadeli işlem veya opsiyon sözleşmesinin her alıcısı için bir satıcı olmalıdır. Opsiyonlar, vadeli işlemlere benzer ancak sabit bir uzlaşma tarihi yoktur ve yenilenme ya da uzatılma ‘seçeneğine’ sahiptir.

Deribit’e göre, 6 Temmuz’da yaklaşık 116 milyon dolarlık Bitcoin opsiyonunun vadesi dolacak. Ancak bu, önceki vadelerle karşılaştırıldığında çok küçük miktarda opsiyon sözleşmesi anlamına geliyor. Yaklaşık 1,7 milyar dolarlık opsiyon sözleşmesi 28 Temmuz’da sona erecek ve bu da piyasalar üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olabilir.

Bitcoin

Ayrıca, bu sözleşmeler için satım/alım oranının 0,81 olduğu kaydedildi. Bu, nötr ancak yükselişe meyilli olanlardan biraz daha fazla çağrı olduğu anlamına geliyor. Oran ise satım (kısa) sözleşmelerinin sayısının alım (uzun) sözleşmelerinin sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Daha fazla spekülatör uzun opsiyon sözleşmelerinde işlem yaptığı için 1’den düşük değerler genellikle yükseliş olarak kabul edilir.

Bitcoin vadeli işlemlerinde de geçen ay, bir artış görüldü. ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu’na sağlanan verilere göre, en az 25 BTC’lik vadeli işlem pozisyonu tutan tüccarların sayısı mayıs sonunda 94 iken haziranın son haftasında 121’e yükseldi.

Güncel kripto para piyasası analizi

Bitcoin türevleri yüksek talep görüyor olabilir, ancak spot piyasalar son rallilerinden düşüşe devam ediyor. Toplam kapitalizasyon gün içinde yüzde 1,2 düşerek yazı yazıldığı sırada 1,23 trilyon dolara geriledi.

BTC, ağır direnci kırmakta zorlandığı için son 24 saatte yüzde 1,1 düşerek 30.516 dolara geriledi. Bu arada, CoinGecko’ya göre ETH de benzer bir oranda gerileyerek yazı yazıldığı sırada 1.914 dolardan işlem gördü.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin