Bitcoin, altın için bir tehdit oluşturuyor mu? Goldman Sachs yanıtladı
Bitcoin, altın için bir tehdit oluşturuyor mu? Goldman Sachs yanıtladı

Hangisi daha güvenli, Bitcoin mi, altın mı?: İşte çarpıcı anket sonuçları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin mi, altın mı? Değer deposu olarak hangisinin daha iyi olduğu konusunda bir tartışma yaşandı. Bu argüman Grayscale tarafından başlatılan Dropgold kampanyasıyla daha da alevlendi. Şimdiye kadar, kampanya büyük televizyon kanallarında yayınlanarak önemli ilerleme kaydetmiştir. Ancak, bazı güçlü altın yandaşları hala altının Bitcoin’den daha iyi olduğuna inanmaktadır.

Bitcoin %75 daha güvenli

CNBC Futures, yatırımcıların Bitcoin, altın veya gümüşü tercih edip etmediklerini bilmek için bir Twitter anketi oluşturdu. 4.221 katılımcıyı içeren ankette %75’i güvenli ticaret olarak Bitcoin’i seçti. Geriye kalan oylar, sırasıyla %19 ve %6 olan altın ve gümüş arasında paylaşıldı. Anket, Bitcoin’in yatırımcılar arasında bir değer deposu olarak bir popülerlik düzeyi kazandığını gösteriyor. Altın, yüzyıllardır bir değer deposu olarak kullanılmış olsa da, taşınırken ağırlığı ve kapladığı yer gibi faktörlerle sınırlandırılmıştır.

Bu, özellikle şimdi yatırımcıların servetlerini fark edilmeden hareket ettirmek istediklerini düşünürsek Bitcoin, ağırlıklığı olmadığı veya yer kaplamadığı için mükemmel bir alternatif sunuyor.

ABD-Çin ticaret savaşı

Çin Yuanının değer kaybetmeye başladığı ve yatırımcıların fonlarını korumak için güvenli bir sığınak aradıkları ABD-Çin ticaret savaşının başlangıcından bu yana Bitcoin daha da popüler hale geldi. Bitcoin’in artan popülaritesi, sadece 2019’da fiyatın neden birkaç kez arttığının açıklaması olabilir. Altın ve Bitcoin arasındaki savaş yakında bitmeyebilir, ancak bu araştırma, teknoloji genişlemeye devam ettikçe ve her şey dijitalleştikçe gelecekte neler olabileceğinin bir göstergesi olabilir.

Anket, Bitcoin’in güvenli bir yatırım olarak daha popüler olduğunu öne sürmesine rağmen, fiyatı 10.000 dolara ulaşabilmek için mücadele ediyor. Piyasada toparlanma belirtileri var ancak ne kadar süreceği ve fiyatın ne kadar yükseleceği belli değil, hatta bazı analistler Bitcoin’in 8 bin dolar seviyesine düşmesini bekliyorlar.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin