Starbucks müşterileri artık Bitcoin ile ödeme yapabilir
Starbucks müşterileri artık Bitcoin ile ödeme yapabilir

Starbucks Bitcoin ödemelerini mağazalarına entegre etmek için Bakkt ile anlaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir rapora göre, Starbucks yaklaşmakta olan Bitcoin ve kripto platformu Bakkt ile “önemli bir ortaklık” kuruyor. Kahve devi, karşılıklı yarar sağlayan bir anlaşmanın parçası oluyor.

Bitcoin ödemeleri için Bakkt yazılımı kullanılacak

Starbucks, Bakkt’ın ödeme yazılımını, müşterilerin kripto ile ödeme yapmalarına olanak tanımak için mağazalarına yükleyeceğini bildirdi. Dijital varlıklar Starbucks ödemeleri için anında fiat’a dönüştürülecek.

Anlaşmada alınan Starbucks hisse miktarı gizlidir, ancak kaynaklar “aslında bir nakit yatırım olmamasına rağmen orantısız bir şekilde yüksek olduğunu gösteriyor.” Starbucks’ın Bakkt’la olan ortaklığı ilk olarak geçen yılın Ağustos ayında açıklandı.

Bakkt, bu yıl kripto ile ilgili bir takım hizmetler sunmayı planlıyor. Intercontinental Exchange’e ait olan şirket, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan onay bekleyen, fiziksel olarak desteklenen Bitcoin vadeli işlemlerini başlatmak için çalışıyor.

Bakkt, Starbucks ve Microsoft ortaklığı bu yıl başlayacak

Starbucks ve Microsoft ile ortaklığını içeren operasyonunun ikinci aşaması da bu yıl başlayacak. İkinci aşama, Microsoft’un bulut çözümlerini, insanların küresel bir ağ üzerinde kripto para birimleri almalarına, satmalarına, depolamalarına ve harcamalarına olanak sağlamak ve yukarıda belirtilen planı Starbucks müşterilerine kripto ile yiyecek ve içecek satın almak için bir yol vermek üzere güçlendirmek için tasarlandı.

Ağustos ayında, Starbucks ortaklıklar ve ödemelerden sorumlu başkan yardımcısı Maria Smith, şirketin Bakkt ile olan planlarını şu şekilde açıkladı:

Amiral bayi olarak Starbucks, tüketicilerin dijital varlıklarını Starbucks’ta kullanmak üzere ABD dolarına dönüştürmeleri için pratik, güvenilir ve düzenlenmiş uygulamalar geliştirmede önemli bir rol oynayacak.

Kripto ödemelerinin bu yılın Mayıs ayının başlarında Starbucks’a gelmesi bekleniyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin