Bitcoin dalgalanması: BTC düzeltme yaşıyor ve yönünü arıyor
Bitcoin dalgalanması: BTC düzeltme yaşıyor ve yönünü arıyor

5 Mart Bitcoin fiyat analizi: BTC 3.700 dolar bandına tutunmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

5 Mart Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün düşüş hareketini günün bir bölümü daha sürdürerek 3.670 dolara kadar geriledi.
  • Düşüşün ardından 3.700 doların üzerine çıkan Bitcoin günü yatay fiyat hareketleri ile geçirdi.
  • Bitcoin ayrıca günü 3.700 doların üzerinde kapatması ile bundan destek bularak güne yükseliş ile başlayarak 4 saatlik görünümde 100 mumluk hareketli ortalama direncine kadar dayandı. (3.736 dolar)

5 Mart Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin düşüş sonrası 3.700 doların üzerinde kalma mücadelesi verirken 50 dolarlık bir aralıkta yatay fiyat hareketlerine girmiş durumda.

Yaklaşık bir hafta boyunca 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 100 mumluk hareketli ortalama seviyesinde gezen ve bu noktayı geçemeyen Bitcoin’in haftaya yüzde 4’e varan bir düşüşle başladığını gördük. Buna göre mevcut fiyat hareketlerinden dolayı düşüş eğilimine giren 100 mumluk hareketli ortalama, Bitcoin için önemli bir direnç noktası olmaya devam edecek.

Sabah saatlerinde 3.736 dolar seviyesinde bulunan 100 mumluk HO’nun gün içerisinde geçilememesi durumda düşüş ivmesinin devam edeceğini görebiliriz. Aşağı bölgede ise 3.700 dolar önemli bir destek noktası iken bu seviyenin aşağı yönlü kırılması sonrası 200 mumluk HO’nun bulunduğu 3.690 dolar önemli hale gelecektir.

Yukarıda bahsettiğimiz destek noktalarının altında bir 4 saatlik kapanış düşüş hızlandırabilecekken,  toparlanma hareketinin devamı için bugün 3.740 doların üzerinde kapanışlar görmek oldukça önemli.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, düşüş eğilimindeki görünümünü azaltıyor gibi görünüyor. MACD histogramının düşüşünün yavaşlaması ve tükenme noktası ulaşması, BTC’de toparlanmayı tetikleyebilecek.
  • Stokastik RSI, aşırı satım bölgesindeki yatay seyrini sabah saatleri itibarıyla sonlandırmak üzere. Zira Stokastik değerleri aşırı satım bölgesinde çıkma eğiliminde
  • Aşırı satım değerlerini yansıtan diğer bir önemli gösterge RSI’nın da düşük konumundan yukarı doğru ivmelenmesi toparlanmayı destekleyici yönde.

Teknik göstergelerin özetleyecek olursak, BTC/USD paritesi için 3.740 dolar seviyesini kazanmanın oldukça önemli olduğunu görüyoruz. Bu teknik değerlere göre 3.740 dolar civarında bir 4 saatlik kapanış yükselişi hızlandırabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin