Bitcoin neden rekor kırdı? İşte 3 kritik sebep... Peki yükseliş sürecek mi?
Bitcoin neden rekor kırdı? İşte 3 kritik sebep... Peki yükseliş sürecek mi?

Bitcoin neden rekor kırdı? İşte 3 kritik sebep… Peki yükseliş sürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, yaklaşık 43.800 dolara büyük bir düşüş gördükten yalnızca saatler sonra 48.500 doların üzerine çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi.

BTC son 21 saatte %11,2 artarak kısa sürede güçlü bir V-şeklinde iyileşme kaydetti.

Bitcoin rallisinin yeni bir rekora ulaşmasının arkasında üç temel faktör var.

Son Bitcoin rekorunun 3 sebebi

Birincisi, Bitcoin’in piyasa yapısı, 44.000 doların üzerinde konsolide olmaya başladığında o kadar da aşağı yönlü değildi.

“The Wolf Of All Streets” olarak bilinen kripto para birimi trader’ı Scott Melker, ralliden önce Bitcoin’in teknik yapısının düşüş yönlü olmadığını söyledi.

Sadece bir gün konsolide edildikten sonra Bitcoin, yukarıda görülen boğa bayrağının üzerinde yükseldikten sonra yeni bir boğa trendi oluşturarak tekrar patladı.

İkincisi, BNY Mellon’un kripto para piyasasına girmesi ve Mastercard’ın trader’ların kripto ödemeleri almasına izin vermesiyle birlikte her yerde olumlu haberler vardı.

İki duyuru, Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık BTC satın alımından sonra zaten yüksek bir noktada olan Bitcoin hakkındaki piyasa duyarlılığının daha da iyileşmesine neden oldu.

Üçüncüsü, borsalara stabilcoin girişi artmaya devam ettikten sonra BTC yeni bir ralli belirtileri gösteriyordu.

Borsalara stabilcoin girişi arttığında, bu, kenara alınmış sermayenin Bitcoin pazarına geri döndüğünü gösteriyor.

Bunun yanı sıra, analistler, Coinbase priminin önemli ölçüde arttığını ve artan alıcı talebine işaret ettiğini ortaya koydu.

Bir analist ve nicelik trader’ı olan Lex Moskoviski şunları söyledi:

“Coinbase Premium iki saat önce neredeyse 500 dolara ulaştı. Bu, Tesla Bitcoin haberlerinin FOMO’sundan bile daha büyük. Bu arada henüz önemli bir haber görmüyorum. Bir şey mi geliyor?”

BTC yükselmeye devam edebilir mi?

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğu için, öngörülebilir gelecekte Bitcoin’in 48.000 doların üzerinde konsolide olması önemli.

Teknik analistler, 48.000 dolar seviyesinin Binance ve diğer büyük borsalarda çok sayıda yığılmış satış emri olduğunu ve bu durumun düzgün bir kırılmayı önlediğini belirtti.

Bu nedenle, 48.000 dolar seviyesi temiz bir şekilde ihlal edildiğinde, BTC’nin fiyatı muhtemelen 50.000 dolar alanına doğru ilerleyecektir.

Bir endişe, Bitcoin’in fonlama oranının en iyi vadeli işlem borsalarında %0,2 civarında seyretmesi olabilir. Vadeli işlem fonlama oranı bu kadar yüksek olduğunda, bu da piyasanın aşırı kalabalık olduğunu gösterir, long sıkışması olasılığı artar.

Long sıkışması, kısa sürede keskin bir geri çekilmeye neden olabilir ve aşırı kaldıraçlı long pozisyonlar hızlı bir şekilde çözülürken BTC’nin momentumunu düşürür.

Piyasa sıfırlanmazsa, yakın vadede piyasada toplu likidasyon riski var.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin