İşte zamanın lider Bitcoin milyarderleri
İşte zamanın lider Bitcoin milyarderleri

İşte zamanın lider Bitcoin milyarderleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknik olarak, Bitcoin 2009’da piyasaya sürüldüğünde Bitcoin başına 10 sentten daha az değerliydi. Kripto para birimi o zamandan beri düzenli olarak arttı. Bu, değerin en dikkat çekici yönü son sekiz yılda birçok milyoner oluşturmasıdır.

İşte zaman içinde çok fazla Bitcoin biriktiren ilk on kişi/kurum

1. Satoshi Nakamoto

Takma Satoshi Nakamoto’nun arkasına saklanan Bitcoin’in kurucusu, en büyük Bitcoin sahibi olmaya devam ediyor. Nakamoto’nun bugün sahip olduğu Bitcoin sayısının, yaptığı ilk madenciliğe bağlı olarak yaklaşık 1,1 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

2. Bulgaristan

Bulgaristan şu anda dünyanın en büyük Bitcoin adreslerinden birinde oturuyor. Avrupa ülkesi bu devasa miktarda paraya nasıl sahip oldu? Mayıs 2017’de Bulgar kolluk kuvvetleri tarafından organize suçlara yönelik yapılan operasyonlar, ülkenin ulusal borcunun dörtte birini ödeyecek kadar 213.519 Bitcoin’in ele geçirilmesiyle sonuçlandı.

3. BitFinex

Bir kripto borsa olan BitFinex, 163.133,38 BTC’ye sahip en büyük Bitcoin cüzdanlarından birini elinde bulunduruyor. Kripto paraların siber saldırılara, yetkisiz erişime ve internete bağlı bir sistemin eğilimli olduğu diğer güvenlik açıklarına karşı korunmaları için soğuk bir cüzdanda saklandığına inanılıyor.

4. FBI

FBI, Bitcoin’in ünlü en büyük sahiplerinden biri. Eylül 2013’te, meşhur karanlık web uyuşturucu pazarı olan Silk Road’a operasyon düzenlediler ve sitenin işletmecisi Ross Ulbricht’e ait 144.000 Bitcoin’i ele geçirdiler.

5. Winklevoss İkizleri

Tyler Winklevoss ve Cameron Winklevoss ilk Bitcoin milyarderleri arasında. İkili 2013 yılında 1,5 milyon Bitcoin aldı. İkizlerin, dolaşımdaki tüm Bitcoin’in yaklaşık yüzde 1’ine sahip oldukları iddia ediliyor. 

6. Garvin Andresen

Bitcoin, Satoshi Nakamoto’nun ürünü olmasına rağmen, Garvin Andresen, bugünkü haliyle onu yapan kişi olarak kabul ediliyor.  Garvin, Bitcoin’in nasıl çalışacağını ve hayatta kalabileceklerini belirleyen açık kaynak kodunun baş geliştiricisi oldu. Bitcoin Vakfı tarafından katkılarından dolayı bir keresinde Bitcoin’de 200.000 dolardan fazla ödeme aldı. 

7. Roger Ver

Bitcoin Jesus olarak bilinen Roger Ver, ilk Bitcoin milyarderlerinden biri ve en az 100.000 Bitcoin tuttuğuna inanılıyor. 

8. Barry Silbert

Barry Silbert bir girişim kapitalisti ve Digital Currency Group’un kurucusudur. Bitcoin’in erken yatırımcılarından olan Barry Silbert, ABD Marshals Service tarafından 2014 yılında düzenlenen bir açık artırmada satılan 48.000 Bitcoin’i aldı.

9. Charlie Shrem

Charlie Shrem şüphesiz en tartışmalı Bitcoin milyonerlerinden biri. Kripto para biriminin ilk günlerinde büyük miktarda Bitcoin’e yatırım yaptı. Shrem aynı zamanda Bitcoin Vakfı’nın aktif bir üyesiydi ve henüz 22 yaşındayken BitInstant’ı kurdu. Aralık 2014 sonu itibariyle, Shrem kara para aklamadan suçlu bulundu ve iki yıl hapis cezası aldı.

10. Tony Gallippi

Ünlü bir iş adamı olan Tony Gallippi’nin de büyük Bitcoin sahiplerinden biri olduğuna inanılıyor. Tony Gallippi, dünyanın en popüler Bitcoin ödeme servis sağlayıcılarından biri olan BitPay’in arkasındaki beyin. 

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin