YouTube'un en büyük kripto analistinde Bitcoin öngörüsü
YouTube'un en büyük kripto analistinde Bitcoin öngörüsü

Bitcoin mevsim istatistiklerine göre yüzde 73 oranında artacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatındaki hareketlerin, haber bültenlerine veya küresel olaylara dayandığı yaygın bir bilgi. Daha az bilinen şey ise, Bitcoin fiyatlarının yılın değişen mevsimlerinden nasıl etkilendiği. Yıllar boyunca, birçok yatırımcı, kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar dönemlerinde Bitcoin mevsim fiyat hareketlerini not etti. Bunun sonucunda yatırımcıların yıl boyunca nasıl davrandıkları konusunda bazı şaşırtıcı sonuçlar elde edildi.

Bitcoin mevsim fiyatları 2012 yılından başlanarak hesaplanıyor

Her ne kadar Bitcoin işlem gören bir varlık olarak nispeten genç olsa da, araştırmacılar 10 yıllık tarihinde, fiyatın yılın başlarında düşüş eğiliminde olduğunu fark etti. Bu model 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2018 yılları gözlemlenerek oluşturuldu.

Yılın sonu ralli başlangıcı mı?

Aşağıdaki tarihsel verilere baktığımızda, yılın her ayında Bitcoin fiyatının son 5 yıldaki ortalama artış ve azalışını görüyoruz.

Bu tablodan, kış sezonunda (Ocak-Mart: 1. çeyrek), BTC’nin 3 aylık ortalama fiyatında %20,15 düşüş olduğunu açıkça görebiliyoruz. İlkbaharda ise (Nisan-Haziran: 2.çeyrek) fiyat ortalama olarak %45 artar. Yaz aylarında (Temmuz-Eylül: 3. çeyrek) BTC’nin fiyatı sadece %3,63 artarken, son olarak da kış aylarında (Ekim-Aralık: 4. çeyrek) %73’lük en büyük artışı görüyoruz.

Neden yıl sonlarında genelde fiyatlar artar?

Bu veriler, yılın sonuna gelindiğinde kripto pazarlarında her zaman artan iyimserliğin ortaya çıktığı fikrini destekliyor. 2013 istatistikleri eksik ve ortalamaya dahil edilmedi. Bunun açık bir sebebi olmamakla birlikte, birçoğu bunu özellikle Noel piyasasının son haftasında, hisse senedi fiyatlarında artış olan ‘Noel Baba Rallisi’ veya ‘Aralık etkisi‘ olarak bilinen şeylere bağlıyor.

Genel olarak ralli, Ocak ayının etkisine yönelik beklenti, piyasaya ilave fonların gelmesi ve yıl sonu vergi konusu nedeniyle tamamlanması gereken ilave işlemlere bağlanıyor. Artışın bir diğer sebebi de fon yöneticilerinin sahip oldukları hisse senetleri ile iyi bir performans sergileyen fon senetleri olabilir.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin