Kurumlar tarafından tutulan Bitcoin miktarı 30 milyar doları aştı
Kurumlar tarafından tutulan Bitcoin miktarı 30 milyar doları aştı

Araştırma: Kripto işlem hacmi ABD kurumsal borç miktarını aşabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Araştırma ve istihbarat firması Satis Group’un yeni yayınladığı rapora göre, küresel kripto işlem hacmi, bu yıl piyasada yaşanan gerilemelere rağmen ABD kurumsal borç piyasasındaki kredileri aşma potansiyeline sahip.

Kripto işlem hacmi, ABD kurumsal borç miktarından 243 milyar dolar daha fazla

Satis, 2018’deki kripto işlem hacminin 7.300 milyar dolar olacağını, ABD şirket borcunun ise 243 milyar dolarlık bir farkla 7.056 milyar dolar olacağını tahmin ediyor. Bu rakamlar, piyasada bir süredir düşüş gözlenirken daha da etkileyici görünüyor.

Raporda ayrıca kripto para karşılığı basılan para miktarı da araştırılıyor. Geçtiğimiz yıl kripto ticareti, alım satım ücretlerinde 2,1 milyar dolarlık netleştirme ile sonuçlandı. Satis bu sayının 2018’de 3 milyar dolardan daha fazla büyüyeceğini belirtiyor. Ayrıca daha büyük borsalardan gelecek işlem desteğinin, kurumsal katılımın ve perakende satışın artmasını da beklediğini ekliyor.

Çalışma Satis Group’un kripto işlem hacminin 2019’da %50’den daha fazla büyümesini beklediğini ortaya koyuyor. Ayrıca ilk 20 borsa, toplam kripto para piyasası işlem hacminin %75’ini oluşturuyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin