Ethereum birleşmesinden sonra Bitcoin güçlü olacak mı?

Bitcoin metrikleri yükseliş sinyali mi veriyor? İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna – Rusya arasındaki soğuk savaş piyasaları dün ve bugün bir hayli etkiledi. Sadece kripto varlıklar değil tüm hisse senetlerinde düşüş yaşandı. Yatırımcılar güvenli liman olarak emtialara yöneldi. Ancak bazı göstergeler yine de Bitcoin’in yanında olabilir. Önemli bir tespitte bulunan analistler, Bitcoin metrikleri için olumlu konuştu. 

Bitcoin zincir üstü verileri, mevcut pazarda duyarlılığın oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Piyasa katılımcılarının davranışlarını gösteren Kısa Vadeli Çıktı Kâr Oranı (SOPR) metriği, yüksek oranda yükseliş sinyali veriyor.

Analistlerin emin konuşmasının altında ise geçen yılki kıyas yatıyor. Bitcoin metrikleri seviye olarak ayı piyasasının dibini gösteren geçen sene ile karşılaştırılıyor. Analistler tarafından paylaşılan Glassnode verilerine göre, Harcanan Çıktı Kâr Oranı (SOPR), 2021 yazıyla daha fazla benzerlik gösteriyor. Bu da metriğin yükseliş olduğu sonucunu ortaya çıkarıyor.

Bitcoin metrikleri Teknik mi kazanacak yoksa temel mi?

Bitcoin metrikleri: Teknik mi kazanacak yoksa temel mi?

Küresel çapta işler iyi gitmediği zaman uzman ve analistler fazla teknik grafiğe göz atmaz. Bunun yerine temel bakış açısı hakim olur. Şu an piyasa bu şekilde çoğu yatırımcı tarafından izleniyor. Ancak teknik analizi elden bırakmamak gerekir.

Bitcoin metrikleri, katılımcılarının davranışlarına genel bir bakış sağlayan bir zincir üstü analiz göstergesidir. Metrik 1 değerinin üzerinde olduğunda, kısa vadeli sahipleri (STH’ler) çantalarını kârla satıyor ve yükseliş duygularının piyasaya geri döndüğünü gösteriyor. Tersine, SOPR’nin değeri birin altına düştüğünde, STH’ler zarara satış yapıyor.

Şu anda metrik, 2021’de görülen ve ayı piyasasının tersine döndüğüne işaret eden seviyelere yaklaşıyor. Piyasa analisti “SwellCycle”, iki dönem arasındaki bu benzerliklere dikkat çekerek, değerin Mayıs ve Temmuz ayları arasında 2021’de olduğu gibi yakın zamanda 1’in üzerine çıktığını belirtiyor.

Öte yandan Bitcoin metrikleri yükseliş sinyalini ancak Bitcoin fiyatı destek bulursa onaylanabileceği konusunda uyarıyor. Yani teknik kadar temel analize bakarak temkinli davranılması gerektiğini analist söylüyor.

Analiz, SOPR’nin Bitcoin ve kripto piyasası için “dibin içeride olduğunu haykıran” metriklerden biri olduğunu belirten “TheRealPlanC” tarafından da doğrulandı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin