Bitcoin madencilik zorluğu yaklaşık % 11 artıyor – BTC fiyatı nasıl etkilenir?
Bitcoin madencilik zorluğu yaklaşık % 11 artıyor – BTC fiyatı nasıl etkilenir?

Bitcoin madencilik zorluğu yaklaşık % 11 artıyor – BTC fiyatı nasıl etkilenir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madenciliği zorluğu bugün % 11’lik büyük bir artışla ayarlandı. BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, bu % 11’lik artış ile madencilik zorluğu ilk kez 20 Trilyonun üzerine çıkacak.

Bitcoin madencilik zorluğu yaklaşık % 11 artıyor – BTC fiyatı nasıl etkilenir?

Madencilik zorluğunun 20 Trilyona en son ulaştığı zaman 17 Ekim 2020’ydi. Ve bu ayarlamadan sonra, BTC’nin fiyatı 11.000 $ ‘dan yükselmiş gibi görünüyordu. Ekim ayında ayarlama sadece% 3,6 artmış olsa da, 9 Ocak’ta zorluk % 11 artarak madencilerin BTC madenciliği yapmasını zorlaştırdı. Dijital varlığın yüksek fiyatı, BTC madenciliğini zorlaştırdı, ancak bunun madenciler üzerinde şu an için olumsuz bir etki olduğu görülmedi.

Bunun yerine, BTC fiyatı 2021’de yeni zirvelere işaret ederken, hash oranı da keskin bir artış kaydetti. Bu, madencilerin BTC ağına daha fazla hesaplama gücü koyduğu anlamına geliyordu – umut verici ve olumlu bir işaret.

Bitcoin madencilik zorluğu yaklaşık % 11 artıyor – BTC fiyatı nasıl etkilenir?

Ağdaki hash gücü de 149.652 EH / s ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve artan zorluk dijital varlığın hash oranını daha da artıracak.

Bu ayarlama aynı zamanda zorluktaki en büyük düşüşlerden birini takip ediyor. Kasım 2020’de madencilik zorluğu, fiyatın 2017 ATH’ye yaklaşık 19 bin $ ‘a ulaşmasının hemen ardından % 16 düşmüştü. Bu, 2021’in ilk zorluk ayarlaması olacak ve BTC fiyatı 28 Aralık 2020’deki son düzenlemeden bu yana zaten % 52 değer kazandı.

Bununla birlikte, artan zorluk aynı zamanda Madencilerin Konum Endeksinin [MPI] bulunduğu tehlikeli bir bölgeye işaret etti. Metrik, madencilerin BTC pozisyonlarını değiştirmelerinin varlığın fiyat hareketini nasıl etkileyebileceğine dair içgörü sağlar. 2’nin üzerindeki bir değer, madencilerin ödül olarak kazandıkları BTC’lerini sattıklarını gösterirken, bu değerin altı BTC’lerini koruduklarını ve uygun piyasa koşullarını beklediklerini gösterir.

Kaynak: Crypto Quant

Şu anda metrik 4 seviyesinde ve bu da madencilerin BTC’lerini bu seviyede satmaya hazır olduklarını gösteriyor. Keskin yükselişler bir süredir görülüyordu ve veriler madencilerin satışlarının arttığını gösteriyor.

Kaynak: ByteTree.com

Yukarıdaki grafik, madencilerin 7.050 BTC üretirken bir hafta içinde 10.840 BTC’yi portföylerinden çıkardığını gösterdi. Harcama, bu yeni fiyat seviyesinde bir artış gördü. Zorluk arttıkça, Bitcoin’in madenci ekosisteminde değişiklikler görebiliriz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin