ABD’de Bitcoin borsa trafiği patladı – peki anlamı ne?
ABD’de Bitcoin borsa trafiği patladı – peki anlamı ne?

Neden Bitcoin 2021 fiyat rallisinin 2017’den daha iyi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen spot borsalardaki 7 günlük ortalama BTC hacmi, Bitcoin 2021 başında tarihinde ilk kez şu anda 10 milyar doların üzerinde. 7 Ocak 2021’de günlük hacim 13,8 Milyar Dolarlık ATH’ye ulaştı. Bu, Arcane Research’ten alınan verilere göre Aralık 2017’deki 6 Milyar dolarlık zirveden % 130 daha yüksek.

Finans sektörünün kripto konuşmaları yapma olasılığının daha yüksek olmasının yanı sıra, Bitcoin’in ticaret hacmi ve düzenlenmiş borsa CME’deki açık pozisyonlar da artıyor. CME, Aralık 2017’nin ortalarında Bitcoin vadeli işlemlerini başlattı ve ardından çöküş gelmişti.

Why the 2021 price rally is 130% better than 2017

Bitcoin 2021 rallisinin daha kuvvetli olduğu görülüyor

Bununla birlikte, Ocak 2021’de BTC vadeli işlem hacminde neredeyse üssel bir artış var. Asya, Hindistan’daki borsalar tarafından benimsenen çevre koruma yaklaşımıyla, CME’deki ticaret hacminin artması, tüccarın duyarlılığını artırarak, yakında düzenleyici onayın alınabileceğini garanti ediyor. AssetDash, Bitcoin’i en iyi varlıklar listesinde 7. sırada yer alsa da, fiyat yükselişi ve artan yatırım akışı, 2017’den farklı olarak varlık sınıfı dijital altın anlatısına katkıda bulunuyor.

Bitcoin’in 2017 rallisi doğru fiyat noktasında satış ve çıkışla ilgili olsa da, bu HODLing ile ilgili. Twitter’da Scott Melker, ticaretin nasıl yapıldığı ve Bitcoin’in mevcut piyasasının ticaretini yaptığı şey hakkında yorum yaptı. Bu, spot borsalardaki duygu, ancak bireysel tüccarlar günlük işlemlerin sıklığını durdurmuş olabilir, ancak tüccarlar tarafından satış hala devam ediyor.

Why the 2021 price rally is 130% better than 2017

Tüccarların beklediği gün buysa, mevcut fiyat artışı 2017’den 180 derece farklıdır. Kurumsallaşma, mevcut Bitcoin piyasasına hem volatilite hem de vade getiriyor. İki fiyat rallisi arasındaki bir başka ilginç karşıtlık ise açık pozisyonlar. Borsalardaki kaldıraç oranı düşmesine rağmen, açık pozisyonlar, fiyatla tutarlı bir şekilde arttı. Fiyattaki her artışla birlikte, BitMEX’te birkaç uzun ve kısa pozisyon tasfiye edilir, ancak bireysel tüccarlar daha fazla pozisyon açıyor ve açık pozisyon oranı (OI) yüksek.

Why the 2021 price rally is 130% better than 2017

Açık pozisyon, 10,5 Milyar dolar ile zirveye ulaştı ve en iyi türev borsalarında 8,5 Milyar dolara yakın düşüş görüldü. Devam eden fiyat rallisinde, OI’nin önceki 10,5 Milyar Dolarlık ATH’nin üzerine çıkma olasılığı var. 2021 fiyat rallisi, 2017 rallisine kıyasla uzun bir süredir, istatistiksel olarak % 130 daha büyük ve daha iyi olduğu söylenebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin