Foundry USA, Çin yasaklamalarına rağmen madencilik havuzunu büyüttü

Bitcoin madencilik şirketlerinin hisseleri son 12 ayda devasa arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC’de bir programa katılan Fundstrat’ın dijital varlık stratejisi başkan yardımcısı Leeor Shimron, analizini halka açık en büyük dört madencilik firmasının – Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain, Hive Blockchain ve Hut 8’in piyasa performansı üzerine yaptı. Bu şirketler, 1 milyar doları aşan bir piyasa değerini temsil ediyor.

Yüksek korelasyon

Shimron, son 12 ayda madencilik firmalarındaki hisselerin ortalama getirisinin %5.000 olduğunu, BTC’nin ise aynı dönemde %900 arttığını tespit etti. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, hisse senetlerinin BTC ile “yüksek pozitif korelasyona” sahip olduğu bulundu.

Araştırmacı, BTC’deki her %1 fiyat hareketi için Bitcoin madencilik hisselerinin ortalama %2,5 oranında değer kazandığı sonucuna vardı. Bununla birlikte, gözlem hem yukarı hem de aşağı doğru fiyat hareketleri için geçerli. Yani madencilik hisse senetleri, düşüş odaklı piyasası koşullarında BTC’nin iki katından fazla düşme eğilimindedir.

Vahşi dalgalanma

Shimron, madenci hisse senetlerindeki vahşi dalgalanmayı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenlenmiş kripto yatırım ürünlerinin eksikliğine bağladı ve “Bitcoin ETF onaylanana kadar yatırımcılar halka açık madencilik şirketlerini Bitcoin’e yönelmenin tek yollarından biri olarak görebilirler.”

Coinbase’in hisselerinin “özel piyasalarda yaklaşık olarak 100 milyar dolar değerinde işlem gördüğünü” belirten Shimron, “Açıkçası, kripto alanındaki operatörlere yönelme konusunda yatırımcı iştahı var ve madenciler bunun içinde sadece başka bir segment.” açıklamasını yapıyor.

Shimron ayrıca, koronavirüs salgını sırasında tedarik zinciri kesintilerinin, Bitmain’in Antminer S19 serisi gibi yeni nesil donanımları stoklayabilen en büyük dört madencilik şirketi için faydalı olduğunu belirtti.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin