Çevreciler Bitcoin madencilik santralini iklim tehdidi olarak görüyor
Çevreciler Bitcoin madencilik santralini iklim tehdidi olarak görüyor

Bitcoin madencilik şirketi enerji sorununu bakın nasıl çözecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para madenciliği yıllardır kötü bir üne sahip. Uzmanlar ve analistler genellikle bu iş ile bağlantılı yüksek elektrik kullanımının büyük sorun oluşturduğuna işaret ediyorlar. Bu endişeleri gidermek için, DMG Blockchain şimdi kendi elektrik trafo merkezini kuruyor. Bitcoin madencilik şirketi aldığı bu karar ile madencilik sektöründe devrim niteliğinde bir adım atmış oldu.

Bazı ülkelerin kripto para madenciliğine karşı çıkmasının bazı haklı nedenleri bulunuyor. Bu faaliyet türü, mevcut güç şebekesine inanılmaz bir yük getiriyor. Tüm bölgeler bu baskıya dayanacak şekilde inşa edilmediğinden elektrik iletiminde kesintilere neden oluyor. Ve ülkeler, sakinlerin ve şirketlerin beklenmedik kesintilerden etkilenmemesini istiyorlar.

Bitcoin madencilik şirketi güç merkezini Kanada Castlegar’da inşa ediyor

Görünüşe göre, DMG Blockchain madencilik sektörüne çok sıra dışı bir çözüm getiriyor. Bir maden işletmesini yeniden konumlandırmak yerine, şirket kendi elektrik trafo merkezini inşa ediyor. Böyle bir girişim kurmak dünyanın her yerinde mümkün olmasa da, Bitcoin madencilik şirketlerinin hayatı daha zorlaştırmak yerine topluma katkıda bulunmak istediklerini açıkça ortaya koyuyorlar. Yerel trafo güç merkezleri oluşturmak ise bu konuda başarıya ulaşmanın bir yolu.

Kanada firması şu anda, British Columbia’daki Castlegar’daki trafo merkezini inşa etme aşamasında. Bu bölge çok sayıda hidroelektrik enerji santraline sahip. Bu da yeni bir enerji trafo merkezinin kurulması için çok fazla iş ve doğru uzmanlık gerektirecek. Bu, aynı zamanda Bitcoin’in dolaylı yoldan başka bir fayda yaratmasını sağlıyor. Öyle ki enerji santrali kuruluşu bölgede geçici bir istihdam yaratmış olacak.

Tahmin edileceği gibi, bir elektrik trafo merkezi kurmak oldukça maliyetli bir iş. DMG Blockchain sözcüsü bu sürecin milyonlarca dolara mal olacağını doğruladı. Mantıksal olarak, enerjiyi santralin kurulacağı bölgeye taşımak için yeni bir elektrik hattı inşa etmek zorunda kaldılar. Her şey plana göre giderse, tesis Eylül ayı gibi kullanıma hazır hale gelecek.

Madencilik için özel trafo merkezi kurmak oldukça maliyetli bir proje

Her şeyin yolunda gittiğini görmek ve Castlegar kentinde olumsuz bir etki olmaması açısından hizmet sağlayıcı tarafından nihai bir test de yapılacak. Her ne kadar DMG Blockchain bu konuda benzersiz bir örnek oluştursa da, daha fazla şirketin bu yaklaşımı benimsemesi pek mümkün görünmüyor. Bir trafo merkezi oluşturmak, bu tür bir girişimin birçok potansiyel risk getirdiği için yasal onay gerektiriyor.

Öte yandan madencilik firmaları faaliyet gösterdikleri bölgelere çok büyük faydalar sağlayabilirler. Ancak elektrik kullanımı konusundaki endişeler her zaman bu faydaların önüne geçiyor. DMG Blockchain, düzenleyicilerin ve politika yapıcıların bu tür şirketlere farklı yaklaşımlar geliştirmelerine izin vermesi durumunda, bazı şeylerin farklı şekilde yapılabileceğini gösteriyor.

nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin