Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı
Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı

Arthur Hayes: “Bitcoin ETF’si kripto paraların yükselişinin yakıtı olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) artan perakende talebi nedeniyle bir ürünü onaylaması gerektiğine inanıyor. Hayes, verdiği bir röportajda sektörün bu yılın sonuna kadar bir Bitcoin ETF’si elde edebileceğini söylüyor.

Arthur Hayes: “Bitcoin ETF’si için onay almak adına %50 şansımız var.”

Arthur Hayes, BitMEX’in gerçekten iyi bir performans sergilediğini ve 2017’nin beş katı bir hacim gördüklerini söyledi. Diğer borsalardaki azalan hacimler nedeniyle yıllık rakamlar gerçek olamayacak kadar iyi görünüyor. Hayes, SEC’in internet sitesini incelediğinde karar tarihi 2018’in üçüncü çeyreği olan iki Bitcoin ETF’si ve yine karar tarihi gelecek yılın Şubat ayı olan iki Bitcoin ETF‘si olduğunu gördüğünü belirtiyor. Hayes, konuya yönelik şunları söylüyor:

Yani, 2018’in üçüncü çeyreğinde bir onay görmemiz için yüzde 50 şansımız olduğunu söyleyebilirim ve önümüzdeki yıl da onaylanmayı bekleyen iki ETF daha var.

“Düzenleyiciler bir Bitcoin ETF’sine nasıl izin vermedi.”

BitMEX’in CEO’su, SEC tarafından incelenme aşamasındaki VanEck Bitcoin ETF’sinin onaylanıp onaylanmayacağından emin olmadığını söylüyor. Ancak Hayes, perakende pazarlarının bu ürünler için bir talep oluşturmaya devam etmesi halinde SEC’in ETF’lerden birini onaylaması gerektiğini belirtiyor.

Hayes Bitcoin ETF’sin Altın ETF’si ile karşılaştırdı ve endüstrinin kuralsız olduğunu belirterek, “düzenleyiciler bir Bitcoin ETF’sine nasıl izin vermedi.” dedi. Hayes, bir sonraki Winklevoss Bitcoin ETF’sinin onaylanması için şimdiden tüm çalışmaların yapıldığını ekliyor. BitMEX’in CEO’su diğer ETF ihraççılarının da geçtiğimiz yıllarda yaptıkları tüm uzun çalışmalardan yararlanacaklarını belirtiyor.

“SEC, ETF’leri onaylarsa Bitcoin 50.000 doları görecek.”

Hayes, bu ürünlerin onaylanmasının Bitcoin cüzdanını, çoklu kripto para borsalarını yönetmek gibi engelleri ve karmaşıklıkları ortadan kaldıracağını, aynı zamanda fiat paraların dijital para sistemine akmasını kolaylaştıracağını vurguluyor. Ayrıca kripto paraların perakende olarak benimsenmesine yardımcı olacağını da ekliyor. Hayes aynı zamanda SEC’in ETF kararının olumlu olması halinde Bitcoin’in 50.000 doları göreceği yönündeki görüşünde ısrarcı.

Blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin