Bitcoin madencilik zorluğu yaklaşık % 11 artıyor – BTC fiyatı nasıl etkilenir?
Bitcoin madencilik zorluğu yaklaşık % 11 artıyor – BTC fiyatı nasıl etkilenir?

Bitcoin madencilik gelirleri 19 ayın en düşük seviyesine geriledi ancak gümüş bir astar var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ocak 2018’de madencilik gelirleri neredeyse 1 milyar dolar yükseldikten sonra, madenciler çok daha küçük rakamlarla uğraşmak zorunda kalıyor.

Bitcoin madenciliğinde maliyet azaldı

Yeni yayınlanan bir Diar raporuna göre, toplam madencilik geliri Şubat ayında 19 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ancak, iyi yanı ise, brüt kar marjının (gelir ve ekipman maliyeti arasındaki fark) Şubat ayında yüzde 39’a yükselmesidir.

Dik düşüş

Bitcoin madencileri bu yılın şubat ayında 190 milyon dolardan biraz fazla kazandılar; bu da geçen yıl kazandıkları 516.6 milyon dolara göre çok büyük bir fark olduğunu gösteriyor. Bu yılın ocak ayında, madenciler 210 milyon dolar kazanmayı başardılar (2018 Ocak 951 milyon dolar).

En yeni teknoloji

Yukarıdaki rapor ayrıca, Antminer S15 amiral gemisi bit hızının, önceki nesil Antminer S9’dan daha fazla getiri sağladığını göstermekte. Bitcoin ağı şu anda en yeni ekipman üzerinde çalışmakta.

Maliyet artışı

2020’de halving Bitcoin’de yaşandığında, yalnızca en güçlü ASIC’in gerekli miktarda hash gücü sağlaya bileceği açıkça ortaya çıkıyor. Madencilik marjının büyümeye dönmesiyle birlikte büyük madencilik şirketleri gelirin sınır seviyesinin üzerinde kalmasını sağlayacak.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin