featured

Bitcoin madenciliği sürdürülebilir bir hâle geliyor: Plan ₿ nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Ekim 2023 tarihinde, İsviçre’nin Lugano kentinde tanınmış bir konaklama şirketi olan Gabbani, Bitcoin ve Lugano’nun blok zinciri teknolojisi için Avrupa’nın en iyi merkezi olarak mevcut önemini güçlendirmeyi amaçlayan bir girişim başlattı. Bahsedilen bu proje, Gabbani’nin gıda üretim tesislerinde ekstra gücü son teknoloji bir Bitcoin madenciliği kurulumuna kanalize ederek fazla enerjinin çevre dostu kullanımına odaklanıyor.

Tether tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre Lugano, Avrupa’da önemli bir blok zinciri merkezi olarak şimdiden kendine bir yer edinmiş ve yerel toplulukları içinde blok zincirinin gerçek dünyadaki uygulamalarını etkili bir şekilde göstermiştir.

Bitcoin

Şehir; çeşitli ödeme yöntemleri için Bitcoin, Tether ve LVGA gibi kripto para birimlerini bir araya getirme konusunda aktif olmuştur. Ayrıca uzun vadeli blok zincirinin benimsenmesini teşvik etmek için eğitim programları da başlattı. Gabbani’nin yakın zamanda üretim tesisinde son teknoloji bir Bitcoin madencilik altyapısı kurma kararı, Lugano’nun merkezi olmayan, esnek teknolojilerin benimsenmesinde mevcut bir lider olarak rolünü daha da pekiştirdi.

Tether ile Banettone ve Plan ₿

Bununla bağlantılı olarak Gabbani, “Banettone” olarak bilinen yeni bir ürünü piyasaya sürdü. Bu ürün, Lugano Belediyesi ile Tether arasında bir iş birliği girişimi olan Plan ₿ ile uyumludur. Plan ₿’ın amacı, Bitcoin teknolojisinin benimsenmesini ve pratik uygulamasını hızlandırmak ve böylece şehrin finansal çerçevesini dönüştürmektir.

Gabbani’nin Banettone ve diğer ürünlerin üretildiği üretim tesisine kısa bir süre önce 100 bin KW’lık bir güneş paneli sistemi eklendi. Tether, bu stratejik yükseltmenin ikili bir işleve hizmet ettiğini söylüyor: Gabbani’nin enerjide kendine yeterliliğini arttırıyor ve ayrıca şirketin Banettone ve diğer ürünlerin üretimi sırasında üretilen ekstra enerjiyi Bitcoin madenciliği faaliyetlerine kanalize etmesine olanak tanıyor.

Bitcoin madenciliği ile sürdürülebilir bir gelecek mümkün mü?

Ripple’ın blog yazısına göre, özellikle Avrupa’da enerji fiyatlarında önemli dalgalanmalara yol açan son küresel jeopolitik belirsizlikler göz önüne alındığında, Gabbani’nin stratejisi bu tür dalgalanmalara karşı proaktif bir koruma sağlıyor ve bu ileri görüşlü duruş Gabbani’yi sektöründe öncü olarak konumlandırıyor ve potansiyel olarak yeni bir küresel standart oluşturuyor.

Bu girişim, Gabbani’nin kökleri 1937 yılına dayanan yüksek kaliteli gıda üretimi geçmişini çağdaş teknolojilerle birleştirerek şirketin sürdürülebilir bir geleceğe ve sürekli büyümeye olan bağlılığını vurguluyor.

Bitcoin madenciliği ve yenilenebilir enerjiler konusunda uzmanlaşmış İsviçreli bir firma olan ACME, bu dönüştürücü projenin hayata geçirilmesinde etkili bir ortak olmuştur. Lugano’nun Plan ₿’si tarafından motive edilen ACME, Uruguay’dakiler de dahil olmak üzere çok sayıda projede Tether gibi küresel şirketlerle iş birliği yaparak Ar-Ge uzmanlığını ödünç verdi.

Plan  ₿ kapsamında hedeflenen amaç nedir?

ACME, Gabbani SA’ya son teknoloji ürünü, anahtar teslim bir çözüm sunarak girişimin başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlamıştır.

Plan ₿ ise Lugano Şehri ve Tether arasında, şehrin finansal ekosisteminin temel unsuru olarak Bitcoin teknolojisinin dahil edilmesini hızlandırmayı amaçlayan ortak bir girişimdir. Plan, yerel tüccarlarla yapılan küçük işlemlerden yıllık vergi ödemeleri gibi daha önemli faaliyetlere kadar, blockchain ve Bitcoin’i Lugano’daki günlük yaşamın çeşitli yönlerine dahil etmeyi amaçlıyor.

Bitcoin madenciliği konusunda yatırım yapmak ve sürdürülebilir üretime katkı sağlamak isteyenler için Bitcoin Minetrix alternatif bir token tercihi oluyor. Ön satışları 2 milyon dolara yaklaşan bu tokenin bir sonraki kripto para boğa koşusu sırasında yüksek talep görebileceği düşünülüyor. Ayrıca yüksek güvenlikli BTCMTX tokenlerinin piyasaya sürüldükten sonra 10 kat fiyat artışı göstereceğini tahmin ediyor.

Şimdi Bitcoin Minetrix’i satın alın. 

 

cryptoglobe


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin