featured

Analist, XRP fiyat tahminini açıkladı: 18 dolar mi 13 dolar mi? İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tanınmış amatör kripto para analisti Dark Defender kısa bir süre önce XRP için bir tahmin sunarak fiyatının 18 ya da 13 dolara çıkabileceğini öne sürdü. Bu tahmin piyasa eğilimlerini hareketlerini öngörmek için saygın bir analitik araç olan Elliott Dalga modeline dayanmaktadır. Dark Defender, Elliott Dalga modelinin fiyat hareketlerini doğru bir şekilde tahmin etme kabiliyetine olan güçlü güvenini dile getirerek zaman içinde güvenilirliğini kanıtladığını belirtti.

Elliot dalga teorisi nedir ve nasıl kullanılır?

Elliott Dalga Teorisi, yatırımcıların finansal piyasa döngülerini analiz etmek ve piyasa eğilimlerini tahmin etmek için kullandıkları bir teknik analiz biçimidir. Ralph Nelson Elliott tarafından 1930’ların sonunda geliştirilmiştir. Teori, piyasaların Elliott’un “dalgalar” olarak adlandırdığı tekrarlayan döngüler hâlinde hareket ettiğini öne sürer. Bu dalgalar yatırımcı psikolojisinin bir sonucudur ve hem yukarı hem de aşağı yönlü piyasa trendlerinde tespit edilebilir.

Elliott Dalga Teorisi’nin temel yapısı, ana trend yönünde beş dalgadan oluşur ve bunu genellikle trend dalgaları için 1-2-3-4-5 ve düzeltici dalgalar için A-B-C olarak etiketlenen üç düzeltici dalga izler. Beş dalgalı model daha küçük dalga modellerine ayrılabilir ve aynı şekilde kendisi de daha büyük bir dalga modelinin parçası olabilir. Dalgaların bu fraktal yapısı, teorinin farklı zaman dilimlerinde uygulanmasına olanak tanır.

Yatırımcılar ve analistler Elliott Dalga Teorisini giriş ve çıkış noktalarını, stop-loss seviyelerini belirlemek ve bir varlığın fiyatının gelecekteki yönünü ölçmek için kullanır. Bununla birlikte tüm teknik analiz türleri gibi Elliott Dalga Teorisi’nin de kusursuz olmadığını ve yoruma tabi olduğunu belirtmek gerekir.

SEC’e karşı kazanılan zafer mi Elliott Dalga teorisinin etkisi mi?

Dark Defender tarafından yapılan önemli gözlemlerden biri, XRP’nin fiyatı ile Ripple için yasal sonuçlar arasında doğrudan bir ilişki olmamasıydı. Ripple’ın SEC’e karşı kazandığı son yasal zaferlere rağmen XRP’nin fiyatı buna karşılık gelen bir artış göstermedi. Bunun yerine Dark Defender, XRP’nin fiyatının Elliott Dalga formasyonundaki konumundan daha fazla etkilendiğini ve formasyonun bir tahmin aracı olarak güvenilirliğinin altını çizdiğini belirtti.

Dark Defender’a göre, XRP şu anda Elliott Dalga formasyonunun çok beklenen 3. dalgasında yer alıyor. Bu konum, önemli fiyat kazançları için zemin hazırlayabilecek çok önemli bir aşamadır. Şu anda XRP, 0,46 ila 0,5286 dolar arasında bir fiyat aralığıyla 2. dalga içinde işlem görüyor. Dark Defender, XRP’nin hafta içinde 0,5286 dolarlık üst sınırın üzerine çıkacağını ve takip eden hafta içinde 0,66 dolara doğru bir hareket için zemin hazırlayacağını öngörüyor.

XRP fiyat tahmini

Belirli fiyat hedefleri açısından Dark Defender, altconin yakın vadede 3. Dalga’da medyan hedef olan 5,8563 dolara ulaşmasını bekliyor. Ancak bu XRP için nihai hedef olmayabilir. Analist ayrıca altconin rallisini 18,22 dolara kadar uzatabileceği olasılığını da sundu. Diğer taraftan 18,22 dolarlık ralli gerçekleşmezse altcoin Dalga 5’in bir parçası olarak 13 dolara ulaşabilir. Bu hedeflere ulaşmak için altconin 18,22 dolara çıkmak için yüzde 3.426’lık bir artış ve 13 dolara ulaşmak için yüzde 2.415’lik bir artış yaşaması gerekecektir.

xrp
XRP haftalık fiyat grafiği

Dark Defender, bu fiyat hedeflerinin finansal tavsiye olarak değerlendirilmemesi gerektiğini açıkladı. Raporun hazırlandığı sırada altcoin, son 24 saatte yüzde 0,75 ve yılbaşından bugüne kadar olan dönemde yüzde 54,08 artışla 0,521 dolardan işlem görüyor.

Her zaman olduğu gibi yatırımcılara herhangi bir yatırım kararı almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmaları tavsiye edilmektedir.

cryptoglobe


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin