Bitcoin yeni bir rekor kırdı!
Bitcoin yeni bir rekor kırdı!

Bitcoin madenciliği sektöründe rekabet iyice kızıştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madenciliği zorluğu – dünyanın en büyük kripto para biriminde pazar payına göre madencilik ödülleri kazanmanın ne kadar zor olduğunun ölçüsü – 7,93 trilyonun üzerinde yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Bu, Ekim 2018’den bu yana en yüksek olan iki haftalık ayarlama döneminde kaydedilen 7,45 trilyondan yüzde 7’lik bir sıçrama.

Bitcoin, ağa dağıtılan bilgisayar gücü miktarına bağlı olarak her 2.016 blokta (yaklaşık 14 günde bir) madencilik zorluğunu ayarlamak için tasarlandı. Bu, ilerleyen dönemde blok üretim aralığının her 10 dakikada bir sabit kalmasını sağlamak için yapılıyor. Yeni oluşturulan Bitcoin varlığının bir sonraki ödemesini kazanmak için matematik problemlerini çözmek için yarışan daha az makine olduğunda, zorluk düşüyor; Oyunda daha fazla bilgisayar olduğunda ise zorluk oranı yükseliyor.

Bitcoin madenciliği için kullanan ekipmanlar ısınmaya devam ediyor

Şu anda makineler hızla artıyor. Madencilik havuzu BTC.com’dan gelen verilere göre dünyanın dört bir yanındaki Bitcoin madencileri, ilk Blockchain’de madencilik ödülleri için amansız bir rekabette ve son 14 günlük periyotta saniyede ortalama 56.77 kentilyon hash ile hesaplama yapılıyor.

BTC.com verileri ayrıca son 24 saatlik ve üç günlük dönemlerdeki ortalama Bitcoin madencilik hash oranının 15 Mayıs- 27 Haziran arasındaki ortalama olan 56.77 EH/s’den daha yüksek olduğunu ve sırasıyla 59.88 EH/s ve 59.70 EH/s olduğunu gösteriyor.

Hash oranı Aralık 2018’de 31 EH/s’ye kadar düşmüştü

Benzer şekilde, blockchain.info’dan gelen veriler ayrıca, Bitcoin hesaplama gücünün toplamının 22 Haziran itibariyle yaklaşık 66 EH/s ile geçen yılın rekorunu (61,86 EH/s) geçildiğini gösteriyor. Fiyatların dip yaptığı Aralık 2018’de hash oranı 31 EH/s’ye kadar düşmüştü.

Kapasite artışı, aynı zamanda Çin’de ikinci el madencilik ekipmanının fiyatının iki katına çıkmasına ve yeni makinelere olan talebin artmasına neden olan, 2019’un ilk yarısında Bitcoin’in fiyat artışına paralel ilerliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin