Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!
Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!

Bitcoin fiyatının 2 saatte yüzde 18 düşmesi, yükseliş trendine zarar verir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

26 Haziran tarihinde, Bitcoin fiyatı aniden ABD doları karşısında yüzde 18’e varan düşüş kaydeden büyük kripto borsalarında 13.868 dolardan 11.350 dolara kadar geriledi.

Son 24 saatte Bitcoin fiyatındaki ani düşüşün arkasındaki faktörler belirsizliğini korurken, düşüş olağan görülen bir düzeltme olarak değerlendirildi.

Bu arada TokenData’ya göre, Coinbase Şubat 2018’den bu yana borsa hacmi ilk defa 1,5 milyar doları aştı. Bu durum büyük kripto para borsasının bir süre kesintiye uğramasına neden oldu.

Bitcoin fiyatı 11.000 dolar bandına geri döndüğünde kripto pazarındaki alıcılar hızlı bir şekilde işleme girerek, varlığın birkaç saat içinde yeniden 12.000 dolara yükselmesini sağladı. Bu durum aynı zamanda sağlam bir alıcı potansiyelinin önemli bir işaretiydi.

Bitcoin neden yükseliyor?

Bu haftanın başlarında, küresel pazarlar analisti Alex Krüger, Bitcoin hareketinin temel olarak yüksek montanlı agresif alıcıların ortaya çıkmasından kaynaklandığını söyledi.

Daha önce, Three Arrows Capital CEO’su Su Zhu, kripto pazarında kenarda stabil coin ve fiat olarak duran 4 milyon dolarlık fon olduğunu ve piyasaya kolayca yatırım yapılabilir şekilde olduklarını söylemişti.

Bu nedenle, son zamanlarda görülen Bitcoin fiyat hareketinin kripto pazarındaki mevcut yatırımcılar ve 2018 ile 2019 başlarında tutarlı bir kurumsal sermaye girişini sağlaması muhtemel gözüküyor.

Kurumlar, özellikle kripto varlıkları gibi yeni ortaya çıkan bir varlık sınıfına gelince, uzun vadeli bir tezle yatırım yapma eğilimindeler.

Krüger, 4.200 dolardan beri Bitcoin fiyatının yol boyunca ufak düzeltmelerle yeniden yükseldiğini ve yatırımcıların varlığın güçlü bir ivme göstermeye devam etse bile yakın vadede geri çekilmelerini öngörmeleri gerektiğini vurguladı.

Krüger görüşlerini şu şekilde detaylandırdı:

BTC‘nin fiyat çöküşleri bir hata değil, bir özelliktir. Ya FOMO’ya kapılıp pozisyon almaktan kaçının ve işleme giriş için stratejiler belirleyin ya da uzun vadeli HODLER olun (ideal olarak bir çeşit risk yönetimi ile). BTC’nin 4.200 doları kırmasından bu yana gerçekleşen her hamlede, 2 Nisan hamlesinin istisnası dışında büyük bir geri çekilme görüldü. Geri çekilmeler, ticarete devam etmek veya kaçıranların trene atlamaları için kullanışlıdır.

Altcoinler mücadele ediyor

Bitcoin fiyatı 12.300 dolara düştüğü için, XRP, Bitcoin Cash, Litecoin, EOS ve Binance Coin gibi alternatif kripto paralar ABD doları ve Bitcoin karşısında yüzde 6 ila 12 arasında büyük zararlar kaydetti.

Kripto pazarı genel görünümüne baktığımızda hala büyük ölçüde Bitcoin’in kısa vadeli eğilimine bağlı olduğunu görüyoruz. Birçok trader, Bitcoin geri çekilmesi gerçekleştiğinde altcoinlerin zamanı geleceğini düşünüyordu. Ancak son haftalarda, Bitcoin çoğu alternatif kripto varlıktan sürekli olarak daha iyi performans gösterdi.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin